DICLAC 75 mg retard tabletta (50x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Diclac 75 mg retard tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Diclac 75 mg retard tabletta gyulladásgátló, és gyulladásos eredetű fájdalom és az ezt kísérő láz csillapítására alkalmas gyógyszer. A Diclac 75 mg retard tabletta az alábbi állapotok kezelésére alkalmazható:

  • akut és krónikus ízületi gyulladás (köszvényes roham, reumatoid gyulladások) és más gyulladásos reumatikus gerincbántalmak,
  • degeneratív ízületi és gerincbetegségek,
  • a lágyrészek reumás betegségei,
  • sérüléseket, illetve műtéteket követő gyulladások, fájdalmas duzzanatok.

Hogyan hat a Diclac 75 mg retard tabletta?

A Diclac 75 mg retard tablettaa gyulladásért, a fájdalomért és a lázért felelős molekulák (prosztaglandinok) létrejöttének a gátlásával enyhíti a gyulladás tüneteit, például a fájdalmat és a duzzanatot. Ugyanakkor nem szünteti meg a gyulladást és/vagy a lázat kiváltó okokat.

Kezelőorvosa elrendelheti a Diclac 75 mg retard tabletta szedését még egyéb fájdalmak, gyulladások kezelésére is.

Amennyiben kérdései vannak arra vonatkozóan, hogy a Diclac 75 mg retard tabletta hogyan hat és miért írták fel Önnek ezt a gyógyszert, forduljon kezelőorvosához.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Sandoz Hungária

Hatóanyag: diclofenac

Normatív TB támogatás: tfx

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Diclac 75 Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Diclac 75 mg retard tablettával történő kezelés alatti ellenőrzés

Ha Önnek diagnosztizált szívbetegsége van vagy fennállnak a szívbetegség jelentős kockázati tényezői, kezelőorvosa rendszeresen újraértékeli, hogy Ön folytassa-e a Diclac 75 mg retard tablettával történő kezelést, különösen akkor, ha a kezelés 4 hétnél hosszabb ideig tart.

Ha valamilyen májkárosodása, vesekárosodása vagy vérképeltérése van, akkor a kezelés alatt vérvizsgálatokat fognak végezni Önnél. Ezekkel ellenőrizni fogják a májműködését (transzaminázszintek) vagy a veseműködését (kreatininszint) vagy a vérképét (a fehérvérsejtek, a vörösvértestek és a vérlemezkék számát). Kezelőorvosa figyelembe veszi ezeknek a vérvizsgálatoknak az eredményét, hogy eldöntse, abba kell‑e hagynia a Diclac 75 mg retard tabletta szedését, vagy meg kell‑e változtatni annak adagját.

2. Tudnivalók a Diclac 75 mg retard tabletta szedése előtt

Pontosan kövesse kezelőorvosa vagy gyógyszerésze utasításait, még akkor is, ha eltérnek az ezen betegtájékoztatóban szereplő általános információktól.

Ne szedje a Diclac 75 mg retard tablettát:

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek diclofenac hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség