Béres Porcerősítő pezsgőtabletta

1. Mi a készítmény hatóanyaga?

Hatóanyag: 750 mg glükózamin-szulfát (Glucosamini sulfas), 400 mg kondroitin-szulfát-nátrium (Chondroitini natrii sulfas)/ pezsgőtabletta

2. Mit tartalmaz még a készítmény?

Segédanyagok: vízmentes citromsav, nátrium-hidrogén-karbonát, vízmentes nátrium-karbonát, szorbit, mannit, polietilén glikol 4000, nátrium ciklamát, szacharin nátrium, glükózszirup, Sunset yellow (E110) narancs aroma (11413-72 Givaudan): természetes ízesítő anyagok, szacharóz, maltodextrin, módosított keményítő (E 1450).

3. Milyen betegségek esetén alkalmazható?

Krónikus ízületi megbetegedéseknél a fájdalom csillapítására, a mozgathatóság javítására, a porcszövet regenerációjának elősegítésére.

4. Mikor nem ajánlott a készítmény szedése?

A hatóanyaggal vagy valamelyik segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén,a ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában, glukóz-galaktóz malabszorpcióban vagy szacharáz-izomaltáz hiányban a készítmény nem szedhető.

5. Mit kell tudnia a szedés megkezdése előtt?

Súlyos máj- vagy veseelégtelenség fennállása esetén csak gondos orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

GYÓGYSZERINFÓK

Kiszerelések és további adatok:

20x

Vényköteles: nem

Keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a készítményt amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, illetve súlyos máj- vagy vesebetegségben szenved.

6. Szedhetik- e a készítményt gyermekek is?

Elegendő tapasztalat hiányában 12 éves életkor alatt szedése nem javasolt.

7. Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?

A Béres Porcerősítő pezsgőtabletta fokozhatja az egyidejűleg szedett tetraciklinek, és csökkentheti a penicillinek és a kloramfenikol felszívódását a gyomor- bélcsatornából.

A készítmény együtt szedhető fájdalomcsillapítókkal illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel főként a kezelés kezdetén és az állapot rosszabbodásakor.

8. Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?

Várandós és szoptató anyák a készítményt nem szedhetik!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

9. Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?

A pezsgőtablettát célszerű étkezést követően egy- másfél órán belül egy pohár vízben feloldva bevenni.

10. Mi az ajánlott adag?

Felnőtteknek és 12 év feletti fiataloknak kúraszerű adagolásban napi 1 pezsgőtabletta, 4-6 héten át. A kezelés évente több alkalommal ismételhető 2 hónapos szünetet követően.

11. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

A készítmény szedése mellett nagyon ritkán allergiás tünetek (csalánkiütés, bőrviszketés) jelentkez-hetnek. Ritkán enyhe gyomorfájdalom, hányinger, székrekedés vagy hasmenés, hasi puffadás léphet fel. Kivételesen látászavar és hajhullás is előfordulhat. Vese- és/vagy szívelégtelenség esetén kivételesen ödéma fordulhat elő.

12. Mire kell ügyelni a készítmény szedése során?

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az előírtnál több pezsgőtablettát vett be. Ha elfelejtette bevenni az előírt adagot, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, azonban a mellékhatások valószínűségét növelheti. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.

13. Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve tartandó. A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

14. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A javasolt adagolásban alkalmazva ilyen hatások nem ismeretesek.

Csomagolás: 20 db pezsgőtabletta/tartály

Címkék: Béres, Ízületi megbetegedések, Fájdalom, Izom, Túlterhelés

További gyógyszerek hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Vitaminok kategóriában