Béres Antifront csepp

1. Mik a hatóanyagai?

40,00 mg gyömbér gyökértörzs (Zingiberis rhizoma), 20,00 mg édesgyökér (Liquiritiae radix), 20,00 mg orvosi citromfű levél (Melissae folium), 15,00 mg zöld tealevél (Theae viridis folium), 5,00 mg kurkuma gyökértörzs (Curcumae xanthorrhizae rhizoma) alkoholos kivonata/ml

Béres Antifront csepp GYÓGYSZERINFÓK

Vényköteles?
vény nélküli
nem vényköteles
Gyártó:
Béres Gyógyszergyár

Kiszerelések

  • (30 ml)

Betegtájékoztató tartalom

2. Mit tartalmaz még a készítmény?

A készítmény 54-60 v/v% alkoholt tartalmaz.

3. Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A készítményt időjárás-változáskor, frontátvonuláskor, valamint utazások alkalmával fellépő panaszok (pl. aluszékonyság, koncentrálóképesség zavara, vérnyomás-ingadozás, általános rossz közérzet, szédülés, émelygés, fejfájás, ízületi fájdalmak) megelőzésére és enyhítésére ajánlott alkalmazni.

4. Mikor nem szabad a készítményt szedni?

Amennyiben Ön a hatóanyagok bármelyikére allergiás, akkor nem szabad szednie a készítményt! Az epekiválasztás zavarát okozó betegségek (pl. panaszokat, tüneteket okozó epekövesség) fennállása esetén, valamint alkohol-elvonókúra idején nem alkalmazható!

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?

Ha Önnek frontérzékenysége miatt fronthatáskor gyógyszeres kezelésre van szüksége, a készítmény alkalmazásáról kérje ki szakember (orvos, gyógyszerész) véleményét. A készítmény 54-60 v/v% alkoholt tartalmaz, melynek egyszeri adagja (10 ill. 15 cseppje) 0,12 g/0,17 g alkoholt tartalmaz, ezért káros lehet májbetegség, alkoholizmus, epilepszia, agysérülés és más központi idegrendszeri betegségek esetén.

6. Szedhetik-e gyermekek is a készítményt?

A készítményt CSAK felnőttek szedhetik! Gyermekek elől gondosan elzárandó!

7. Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?

Alkohol tartalma miatt nem szedhető azon gyógyszerek mellett, amelyekkel együtt az alkohol fogyasztása tilos.

8. Mit kell megfontolni várandóság és szoptatás ideje alatt?

A várandósság és szoptatás alatti alkalmazás módjáról és annak biztonságosságáról nem áll elegendő adat rendelkezésre. Ezért várandós- és szoptató anyák ne szedjék a készítményt!

9. Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?

A készítmény használatát célszerű már a meteorológiai front előjelzésekor, illetve (utazási betegségben szenvedőknél) közvetlenül az utazás előtt, de legkésőbb az első tünetek jelentkezésekor megkezdeni! Lehetőleg étkezés előtt, kockacukorra, vagy kevés folyadékba cseppentve kell bevenni.

10. Mi az ajánlott adag?

Szokásos egyszeri adagja felnőtteknek 10-15 csepp. Ez az adag szükség esetén félóránként ismételhető, de a maximális napi dózis nem lehet több 6x15 cseppnél!

11. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

A javallt adagolás mellett mellékhatások nem ismeretesek.

12. Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?

Alkalmazás előtt felrázandó! A készítményben - növényi összetevői miatt - enyhe zavarosodás, opálosodás előfordulhat, ez azonban a minőséget nem befolyásolja.

13. Mennyi ideig szedhető a készítmény?

A készítményt a panaszok fennállásáig javasolt szedni. Amennyiben az alkalmazás ellenére a panaszok nem csökkenek, vagy azok továbbra is fennállnak, hagyja abba a csepp szedését.

14. Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 °C-on.

Csomagolási egység:30 ml/üveg

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Vitaminok kategóriában