ANASTROZOL STADA 1 mg filmtabletta (100x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ANASTROZOL STADA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Anastrozol STADA az anasztrozol nevű hatóanyagot tartalmazza. Ez az aromatáz-inhibitoroknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik. Az Anastrozol STADA-t emlőrák kezelésére alkalmazzák olyan nőknél, akik túl vannak a menopauzán.

Az Anastrozol STADA a szervezet által termelt, ösztrogén nevű hormon mennyiségének csökkentése által fejti ki hatását. Ezt egy természetes anyag (enzim) gátlásával éri el, amelynek a neve "aromatáz".

2. TUDNIVALÓK AZ ANASTROZOL STADA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje az Anastrozol STADA-t

 •  ha allergiás (túlérzékeny) az anasztrozolra vagy az Anastrozol STADA egyéb összetevőjére (lásd 6. pont: További információk).
 •  ha terhes vagy szoptat (lásd a "Terhesség és szoptatás" részt).
 • Ne szedje az Anastrozol STADA-t, ha a fentiek közül valamelyik vonatkozik Önre. Ha nem biztos valamiben, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével az Anastrozol STADA alkalmazása előtt.

Az Anastrozol STADA fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Az Anastrozol STADA alkalmazása előtt egyeztesse orvosával vagy gyógyszerészével,

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: STADA Arzneimittel

Hatóanyag: anastrozole

Normatív TB támogatás: 0%

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót
 •  ha még rendszeresen menstruál, nincs túl a menopauzán.
 •  ha tamoxifen- vagy más ösztrogén-tartalmú gyógyszert szed (lásd "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek" részt).
 •  ha valaha a csontok erősségét érintő problémája (oszteoporózis) volt.
 •  ha máj- vagy veseproblémái vannak.

Ha nem biztos benne, hogy a fentiek valamelyike vonatkozik Önre, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni az Anastrozol STADA-t.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Erre azért van szükség, mert az Anastrozol STADA befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, néhány gyógyszer pedig az Anastrozol STADA-ra lehet hatással.

Ne szedje az Anastrozol STADA-t, ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi:

 •  Az emlődaganat kezelésére használt bizonyos gyógyszerek (szelektív ösztrogén-receptor modulátorok), például tamoxifent tartalmazó gyógyszerek. Ennek oka, hogy ezek a gyógyszerek gátolhatják az Anastrozol STADA megfelelő működését.
 •  Ösztrogén-tartalmú gyógyszerek, például a hormonpótló kezelések. Ha ez vonatkozik Önre, kérje orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.
 • Beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével, ha a következőt szedi:
 •  "LHRH-analógoknak" nevezett gyógyszerek. Ide tartozik a gonadorelin, a buszerelin, a goszerelin, a leuprorelin és a triptorelin. Ezeket a gyógyszereket emlődaganat, bizonyos női egészségügyi (nőgyógyászati) problémák és terméketlenség kezelésére használják.

Terhesség és szoptatás

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek anastrozole hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Daganatellenes szerek kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség