• Vertigó téma

    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    A vertigo a szédülés latin neve. Orvosi fogalomként a szédülés alatt vagy a forgó jellegű látási élményt értjük, mikor a környező tárgyak mintha elmozdulnának és körbe járnának, vagy mikor a beteg nem tudja megtartani az egyensúlyát, mert nem érzékeli, hol van a fenn és a lent.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
    A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat. Éppen ezért a visszatérő szédülés orvosi kivizsgálást és kezelést igényel.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
    Vertigó
    A szédülést számos ártalmatlan ok és veszélyes betegség is okozhatja. A panaszok pontos megfigyelése, a szédülés jellege azonban rendszerint segít eldönteni, hogy a háttérben vérnyomásprobléma, valamilyen idegrendszeri rendellenesség, daganatos elváltozás vagy a fül megbetegedése áll-e.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    Vertigó
    Gyerekkorunk egyik legjobb mulatsága az volt, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Felnőtt fejjel már egyáltalán nem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe.
    WEBBeteg, Ötvenentúl.hu
    A szédülés ártalmatlannak tekinthető mindaddig, amíg ritkán vagy csak valamilyen külső hatásra jelentkezik (pl.: koplalás, túlhajszoltság), és ha mindössze néhány másodpercig tart, mégpedig hányinger, hányás vagy ájulásérzet nélkül.
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    A szédülés gyakori panasz, gyakorlatilag minden életkorban előfordulhat. Számtalan oka lehet, ám nem mindig jelent betegséget, és a teendők is nagyon eltérnek a kiváltó októl, a beteg életkorától, egyéb betegségeitől függően.
    Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika
    Tisztelt Doktor (Úrnő), Úr! Kaptam egy hírlevelet, ami a szédülésről(vertigoról)szól.Pont ilyen panaszaim vannak. 3 hete történt velem, hogy hajnalban az ágy elhagyására készültem, amikoris hanyattestem már felüléskor.....