Vertigo szédülés , fejbőr zsibbadás

Tisztelt Doktor Úr! kb. 2 hete napi szinten szédülés jön rám, ami 1-2 órán át tart. Enyhe szédülés, de elég zavaró! Fülzúgás, hallás csökkenés nincs. (Tavaly máriciusban is volt ilyen problámám, csak ott olyan erős szédülésem volt, hogy 2-3 napig nem bírtam felkelni. vertigo szédülést jegyeztek fel.) Tegnap jártam neurológus szakorvosnál, semmi zavart nem tapasztalt, a nyaki erekben szűkület nem látható. normális áramlás detektálható. Nootropilt és betahistint írt fel. Ma már viszont reggel óta fejbőr zsibbadást tapasztalok, a fej egész területén váltakozik. Elég ijesztő. mit tegyek vele? érdemes lenne felkeresnem vele még a napokban valakit? Köszönettel: TF

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A szédülés általában komoly betegséget nem takar, noha ijesztő tud lenni a beteg számára. Bővebben erről itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/235/a-szedules-tipusai

Egy koponya MR vizsgálat megnyugtatóan tisztázni tudja a dolgokat.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. április 01., 12:10; Megválaszolva: 2022. április 03., 11:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz
Szédelgés/bizonytalanságérzés
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tartó szédelgés/bizonytalanságérzés kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Február elején 2db oltás egyidejű beadása...