Verseny téma

Ezekre figyeljen, ha allergiásként indul futóversenyen

Budai Allergiaközpont - Dr. Augugusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus

Az edzettség mellett az aktuális pollenhelyzet és időjárás is hatással lehet a teljesítményére. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus néhány pontban összefoglalta, mire figyeljünk a verseny előtt.

Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

Insimu.com

A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a moszkvai Győztesek versenyén

MTI

Huszonöt érmet nyertek a magyar gyerekek a Győztesek versenye elnevezésű nemzetközi sportvetélkedőn, amely vasárnap zárult Moszkvában.

Száznál is több kategóriában versenyeznek

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

A parasportolók nem csak sportáguk, hanem sérültségi szintjük alapján is kategorizálhatók. Az összesen húsz paralimpiai sportág közül több olyan is van, ahol tíznél is több sérültségi szint alapján mérik össze erejüket a játékosok. A látszólag sok kategóriára azért van szükség, hogy minél egyenlőbb legyen a küzdelem, hogy minél hasonlóbb sérültségi szinten versenyezhessenek a sportolók.

Tour de Gyömrő

Port.hu

Gyömrőn a helyi Giant kerékpáros szakosztály szervezésében immáron 18. alkalommal várják a kerékpározás szerelmeseit amatőr versenyre illetve családi napra. Ovisoktól a seniorokig, 500 méteres távtól a 20 kilométeresig lehet rajthoz állni a vasárnap délelőtt startoló versenyen.

Csütörtökig lehet jelölni az Év Védőnője díjra

Független Hírügynökség

A családokért, gyerekekért legtöbbet dolgozó, lelkiismeretes védőnőknek hirdetett versenyt a Magyar Védőnők Egyesülete. A szakembereket csütörtökig jelölhetik a szülők és gondozottak. A győztes 250 ezer forintos díjat kap a Védőnők napján.