• Véradó téma

    Több mint TestŐr
    A nemzetközi véradónap kapcsán számos cég csatlakozott a Missing Type elnevezésű kampányhoz, amiben a hiányzó a, b, o betűkkel a vérhiányra hívták fel a figyelmet. A régi véradók lassan kiöregedtek a véradó státuszból, mivel 65 év felett már nem lehet vért adni. A fiatal generáció közül pedig nagyon kevés a rendszeres véradó.
    Országos Vérellátó Szolgálat
    A kezdeményezés célja kettős: egyrészt a véradók önzetlen segítségének viszonzása, másrészt új donorok megszólítása és bevonása a véradók körébe.
    Magyar Vöröskereszt
    Aki vért ad, életet ad! A véradó helyekről folyamatosan tájékoztatást ad a Magyar Vöröskereszt új applikációja.
    MTI
    Egy korábbi feltevés klinikai bizonyítását eredményezte Hollandiában az a szokás, hogy a vasárnap esti focimeccs mellett mogyorót rágcsálnak a férfiak: kiderült, hogy súlyos allergiát okozhat a vérátömlesztést kapott embereknél, amit a donor a véradás előtt evett.
    MTI
    Évek óta nincs vérhiány Magyarországon, és a véradók száma sem csökkent - mondta Miskovits Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója hétfőn az MTI-nek.
    MTI
    Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt.
    MTI
    Június 14. a véradók (donorok) világnapja annak emlékére, hogy 1868-ban e napon született Karl Landsteiner osztrák származású amerikai patológus, szérumkutató, az AB0-vércsoportrendszer Nobel-díjas felfedezője.
    WEBBeteg
    Januárban mindig nagy erőfeszítést jelent, hogy a véradást szervező intézmények kiszolgálják Budapest vérigényét - tudatta sajtóközleményében a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének. Ennek oka, hogy az ünnepek alatt kevesebben gondolnak a véradás fontosságára.
    Független Hírügynökség
    Családi véradó napokat tartanak a Budai Várban szerdán, szintén 20-án a Széchenyi Fürdőben is várják a véradókat. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) ajándékokkal, például tankönyv-kuponnal honorálja mindazokat, akik vérükkel szívesen segítenének a rászorulókon.
    Független Hírügynökség
    A Magyar Vöröskereszt eddig is kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedett a véradóknak, de úgy tűnik, hogy a nyári szabadságolások idején ennél komolyabb motivációra is szükség van. Egy háztartási gépeket gyártó cég segítségével hat fesztiválon mosogató- és mosógépeket sorsolnak ki azok között, akik segítenek.