• Vállízület téma

    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    A vállízület három ízületből áll, melyek rendkívül nagy tartományban mozognak. Ez gyakran az ízület stabilitásának rovására megy, így ez az ízület, mely a leggyakrabban ficamodik. A vállban ízületi kopás ritkábban jön létre, mivel a váll nem tartozik a teherviselő ízületek közé, mint például a térd vagy a csípő.
    WEBBeteg - Dr. Puskás Réka, reumatológus
    A vállízület porckopását nevezzük vállízületi arthrosisnak. Ez a betegség a vállízületet alkotó két ízület bármelyikének kopását jelentheti.
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    Fáj a vállam és leginkább a könyököm felé sugárzik. A mutató és a középső ujjam is zsibbad. Mi okozhatja a panaszaimat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    Az úszás az egyike azoknak a sportágaknak, amelyekben a legkevesebb sérülés következik be. Ha azonban egy úszó megsérül, akkor minden tízedik sérülés olyan súlyos, hogy a felépülés két hétnél hosszabb időt vesz igénybe.
    emineo.hu
    Betegség, sérülés, de akár rejtett ok is hozzájárulhat a vállízület kopásához, amelyet állandósuló fájdalom és a váll beszűkülő mozgása jellemez. Legrosszabb esetben akár protézis beültetésével lehet elérni a problémamentes életet.
    WEBBeteg
    A úszóváll a forgatóizomzat (a felkart a vállízületben tartó izmok és inak) szakadása és megduzzadása.
    WEBBeteg
    Vállficamról akkor beszélünk, ha a felkarcsont feje kiugrik az ízvápából.
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Még kisebb koromban tornáztam és akkor kimozdulhatott a vállam. Akkor nem lett helyre rakva ám sokszor fájt. Idönként előjött, fájt nagyon. Elkeztünk orvoshoz járni, röntgen után általában a diagnózis az volt hogy növök, illetve...
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Tisztelt orvosno! A ket es fel eves kisfiamnak allandoan kattos es pattog a valla amikor felveszem az olemben. Ugy erzem mintha kijon a helyerol (kattog) es utana amikor meg eleresztem vissza ugrik legalabbis azt hiszem. A gyerek nem panaszkodik...
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Vél.: Supraspiantus in laesio Grade II. Biceps in degeneráció. Bursitis calcalrea subacromiodeltoidalis. Synovialis pannus. A biceps in a sulcus intertubercularisban ábrázolható. Az in orsószerűen felső
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!