Váll fájdalom enyhítése

Feleségemnek több mint egy éve komoly fájdalmai vannak a vállában. Többször volt már reumatológiai szakrendelésen. Egy alkalommal kapott lokálisan szteroid tartalmú injekciót. Az injekciónak volt némi fájdalomcsillapító hatása, de a lob jellegében nem változott. A mellékhatások – rosszullét – miatt nem volt több szteroid injekció. A pontosabb diagnózis érdekében MR vizsgálatot kértünk. (Kb. 2 hónap várakozás után a felvétel el is készült:) Diagnózisok: Kérő BNO:S4600 Vélemény BNO: S4600 Elvégzett vizsgálatok, beavatkozások: 34942-1- Özület, végtag MR vizsgálata natív Lelet: Ez a lelet távleletezéssel készült: Bal váll natív MR vizsgálat: A vállízületet körülvevő bursákban közepes mennyiségű folyadék látszik, kóros folyadékgyülem figyelhető meg a biceps ín mellett is lefelé követhetően. A biceps ín folytonossága és jelmenete megtartott. A glenohumeralis ízületi rés szűkebb, a humerusfej mediocaudalis kontúrján meszes felrakódás látszik, az ízfelszínek scleroticusak, subchondralis sclerosis is kimutatható a vápában, ill. oedama az ízfelszínek mentén. A labrumok épek. A subacromialis tér mérsékelten szűkebb, a rotátorköpeny szerkezete megtartott, a supraspinatus ín enyhén oedemás jelmenetű, de folytonossága megtartott. Vélemény: Periarthritis humeroscapularis. Arthrosis jelei. Impingement syndroma I.st. Mérsékelt fokú rotátorköpeny degeneratio jelei. Tenosynovitis bicipitis, bursitis. Tisztelt doktor úr/nő, A fenti lelet alapján Ön mit javasolna – mint következő lépés. Hogy lehetne a folyadékot (kóros) eltávolítani? Ön milyen terápiát javasol? Válaszát, segítségét köszönöm. Tisztelettel: Mihály

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza vállízület témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Pusztán a lelet alapján egyértelmű a gyulladás. Ha az injekció mellékhatásokat okozott, akkor gyógyszeres vagy fizikoterápiás kezelés javasolható. Ha ezek ellenére sincs javulás, akkor a vállarthroscopia (ízületi tükrözés) javasolt.

Kérdés: 2014. július 02., 23:07; Megválaszolva: 2014. július 05., 23:38
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?