Urológiai vizsgálat téma

Prosztatagyulladás esetén mi történik egy urológiai vizsgálaton?

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A prosztatagyulladás (prosztatitisz) a prosztata fertőzésére vagy gyulladására utal, ami különböző tünetekkel és eltérő klinikai jellemzőkkel jelentkezik.

Milyen életkorbeli különbségek vannak az urológiai vizsgálatok szempontjából férfiak esetében?

WEBBeteg - Dr. Merth Gábor, urológus

Ha az urológus mindent rendben is talált, 45 éves kortól kezdve legalább 3-5 évente érdemes felkeresni orvosunkat teljesen panasz- és tünetmentes helyzetben is.

Kérdések az urológiai rendelésen

WEBBeteg - Dr. Merth Gábor, urológus

Pár perc kellemetlenség, amivel egy urológiai vizsgálat jár, elenyésző azokhoz a bajokhoz képest, amiket el lehet kerülni, meg lehet gyógyítani a vizsgálatok által. De milyen kérdések merülhetnek fel az urológusnál?

50 éves kor fölött évente ajánlott az urológiai szűrővizsgálat

MTI

Ötvenéves kor fölött évente ajánlott az urológiai szűrővizsgálat - mondta Kubik András urológus az M1 aktuális csatorna műsorában.

nagyobb here

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Az lenne a kérdésem, hogy milyenfajta urológia vizsgálat szükséges, ha nálam tünetként olyan van, hogy egyik herém nagyobb. Interneten szétnéztem tünetek között, igazából nem tudom megállapítani, hogy melyik érvényes rám, mert más rendellenességet ne

Urulógia- spermium2014

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a problémám, hogy a spermiumomban hosszú ideje, összeálló, darabos sárga csomók vannak, a nagy része ilyen! Nagyon aggaszt, nem tudom ha elmegyek urulógushoz, milyen vizsgálatok várnak rám? Válaszát köszönöm!

urológiai vizsgálat férfiaknál

Orvos valaszol - Dr. Papos István

Kedves Doktor Úr/Nő! Én egy 32 éves nő vagyok, változó intenzitású, visszatérő hüvelygyulladással. Kb. két éve kezdődtek a problémáim, most jutottunk el odáig, hogy a párommal együtt kezelést kaptunk, mert a leletemben enterococcus

Urológiai szűrés

Orvos valaszol - Dr. Merth Gábor

Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy hete hererák szűrésen vettem részt. Szerencsére nem találtak semmit rákkal kapcsolatban azonban a véleményben az alábbi megjegyzést tették: Jobb scrotumfélben minimális mennyiségű folyadék és az alsó pólusban 3 mm-es mes