Urológiai szűrés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy hete hererák szűrésen vettem részt. Szerencsére nem találtak semmit rákkal kapcsolatban azonban a véleményben az alábbi megjegyzést tették: Jobb scrotumfélben minimális mennyiségű folyadék és az alsó pólusban 3 mm-es meszesedés ábrázolódik. Kérdésem pedig az lenne hogy az efféle meszesedés mitől alakulhat ki és hogyan lehet a további képződést elkerülni. Valamint további szűrés javasolt-e? Megtisztelő válaszukat köszönöm. Üdvözlettel Tóth Sándor

Dr. Merth Gábor válasza urológiai vizsgálat témában

Kedves Sándor!

A microcalcificatioval teendő nagyon nincs, de azt tudnia kell, akinél hasonló kép látható, azoknál a hererák előfordulása emelkedettebb (ez még indig nem jelent nagy számot, de érdemes észben tartani) . Elképzelhető, hogy volt korábban egy spontán gyógyuló fokális gyulladása, ami mára meggyógyult, s csak ezek a maradványtünetek láthatóak (ezzel teendő szintén nincs) .

Egyszerűbb, ha pl. fürdéskor, rendszeresen (pl. havonta) lecsekkolja magát, és ha valami szokatlant érez (nem valószínű! ) , esetleg akkor felkeres egy urológust.

Kérdés: 2012. november 06., 18:00; Megválaszolva: 2012. november 09., 10:32
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Urulógia- spermium2014
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a problémám, hogy a spermiumomban hosszú ideje, összeálló, darabos sárga csomók vannak, a nagy része ilyen! Nagyon...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom