Transzzsírsav-tartalom téma

Elkerülhetőek-e a transzzsírsavak?

WEBBeteg összeállítás

2015. február 18-tól nem lehet olyan élelmiszert forgalomba hozni Magyarországon, amelynek zsírtartalmában a transz-zsírsavak aránya 2 százalék feletti. A rendelkezés azokra az olajokra, zsírokra, zsíremulziókra terjed ki, amelyeket önmagukban vagy valamely élelmiszer összetevőjeként szánnak a fogyasztónak. De mik is azok a transz-zsírsavak?

Bevásárlólista - Transzzsírmentesen!

Országos Egészségfejlesztési Intézet

Bár tudjuk, hogy a transzzsír rendkívül káros, mégsem olyan könnyű eldönteni, hogy mit tegyünk a bevásárlókosarunkba. Most megmutatjuk, hogyan helyettesítsük kedvenc ételeinket transzzsírmentesen.

Megjelent az élelmiszerek transzzsírsavtartalmát szabályozó rendelet

MTI

Kilencven napos türelmi idő után lép hatályba az élelmiszerek transzzsírsavtartalmát szabályozó rendelet, amely a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A rendelet lényege, hogy tilos lesz forgalomba hozni olyan élelmiszert, amelynek zsírtartalmában a transzzsírsavak aránya meghaladja a két százalékot.

Várhatóan januártól hatályos az élelmiszerek transzzsírsav-tartalmát szabályozó rendelet

MTI

Minden ötödik élelmiszerminta transzzsírsav-tartalma meghaladja a határértéket, egyes élelmiszercsoportokban ez az arány eléri a 40 százalékot - derült ki az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vizsgálataiból.