Tejcukor intolerancia téma

Csecsemőtáplálás és táplálékintolerancia

WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus

A táplálékintolerancia a táplálékallergiához hasonló tünetekkel jelentkező állapot, melyet valamilyen elfogyasztott élelmiszer vált ki, hátterében azonban nincsen tényleges allergiás folyamat. A táplálékintolerancia is és az allergia is sürgős orvosi kezelést igénylő komoly betegség, amely speciális táplálást igényel.

A tej: 10 kérdés, amelyekre itt a válasz!

WEBBeteg - T. A., újságíró

Naponta legalább fél liter tej vagy ennek megfelelő minőségű tejtermék elfogyasztása javasolt, amellyel a napi ajánlott kalciumbevitel nagy része fedezhető - olvasható az ajánlásban. Mi a helyzet azokkal, akik nem bírják a tehéntejet? Házi tej vagy dobozos?

Tejcukor vizsgálat

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet

Tisztelt doktorúr.Kisfiam 3éves.Haspuffadás miatt vittem gasztroenterologiára.Onnan elküldték vérvétel, hasi ultrahang itt minden rendben volt.Csináltak egy H2 tesztet.Ezek lettek az eredmények: 0perc- 2 ppm, 30' 4ppm, 60' -3 ppm, 90' -7 ppm, 120' -

Örökölheti-e a gyermekem a tej intoleranciát?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor nő/úr! Szüetésem óta un. tej intoleranciám van, pontosabban hiányzik a szervezetemből a tejfehérjét lebontó enzim. Tüneteim nem túl súlyosak (hasfájás, ekcémaszerű bőrelváltozás főleg a végtagokon, és orvos szerint sok tejtermék e

Keringési zavar

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktorok

Szeretném kérdezni, hogyha tejcukor intolarenciám van. Milyen gyógyszert lehet szedni a Doxium helyett.Nagyon szépen köszönöm.

Farkas Gábor