• Tejcukor vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr.Kisfiam 3éves.Haspuffadás miatt vittem gasztroenterologiára.Onnan elküldték vérvétel, hasi ultrahang itt minden rendben volt.Csináltak egy H2 tesztet.Ezek lettek az eredmények: 0perc- 2 ppm, 30' 4ppm, 60' -3 ppm, 90' -7 ppm, 120' - 12ppm, 150' - 12 ppm, 180' - 17 ppm. Ezt írták a leletre:a gyermek laktóz H2 tesztje elhúzodoan emelkedett és kora felső határán állt.Átmeneti tejcukor korlátozás fél év múlva kontrol. A kérdésem az lenne hogy ez most nagy baj? és mennyire szigoruan kell azt a diétát követni? Kisfiamnak nem fáj hasa semmi tünete nincs csak hogy kidomborodik a hasa kiskora óta. legyen kedves tájékoztatni.Előre is köszönöm: Katalin

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a tejcukor intolerancia témában

        Kedves Katalin! Az értékek igen kisfokú emelkedést mutatnak, nem igazolnak komolyabb tejcukor érzékenységet. Javaslatom: amennyiben gyermeke haspuffadása már megszűnt, tehát panaszmentessé vált diéta nélkül is, akkor nem érdemes őt diétáztatni. Egy 4 hetes probiotikus kúrát javasolnék az esetleges bélflóra károsodás rendezésére, amit pl. antibiotikus kezelés vagy hasmenés okozhatott és aminek következménye lehet a tejcukor emésztés zavara. Ha visszatérnek a puffadásos panaszok, akkor csökkenteni kellene a tejcukor fogyasztást. Ezt például úgy teheti meg, ha laktózmentes tejet iszik a gyermeke és a főzéshez is ilyet használ. Egyéb komolyabb korlátozás nem szükséges. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, online a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. március 28., 12:46; Megválaszolva: 2012. április 02., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: