Szaunázás téma

A szaunázás kockázatai - Milyen betegségek esetén legyünk elővigyázatosak?

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019-03-01 16:06
Szauna
A szauna szervezetünkre gyakorolt előnyös hatásait többnyire ismerjük, azonban vannak esetek, amikor ellenjavallt a használata. Hogyan hat a szaunázás a légzőszervekre, a mozgásszervekre, a nemi szervekre, a hormonális rendszerünkre és a bőrbetegségekre?

A szaunázás előnyei és kockázatai - Szívbetegségek

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019-02-10 11:36
Bár a szaunázás sok átmeneti szív- és érrendszeri és hormonális változást okoz, a legtöbb egészséges felnőtt és gyermek mégis könnyen és jól viseli, sőt szereti, és jó hatással van egészségükre is.

Infra vagy finn? A szaunázás titkai

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2016-02-29 05:21
A szaunázás nem csak a testet, de a lelket is megújítja, felfrissíti. Lehet a méregtelenítés eszköze, kiváló stresszoldó és bizonyos esetekben különleges társasági élmény. Attól függően, mire vágyunk, választhatjuk a hagyományos finn szaunát vagy az infrakabint. Kincses Zoltán, az Oxygen Wellness Naphegy szaunamestere segít a választásban.

A szaunázás igazi edzés az ereknek

Oxygen Medical - 2013-10-18 17:12
A szaunázás nem csak a télen jelent élményt és felfrissülést, a thermohatás ősszel is javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi. A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical belgyógyász, angiológusa beszélt.

Szauna

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-01-20 08:47
Tisztelt Doktoúr/Doktornő! 1 éve műtöttek rosszindulatú melldaganattal. A jobb oldali mellemet levették, sem kemoterápiát sem sugárkezelést nem kaptam. Az onkológia bizottság hormongyógyszert írt fel. /Femara/ Szeretném megkérdezni mikor mehetek s