Téma: Szívátültetés

Magyarország 2012-ben történt csatlakozása az Eurotransplanthoz, azaz az európai transzplantációs szövetséghez, megteremtette annak lehetőségét, hogy a hazai szívtranszplantációs központban kezelt, sürgős...

Dr. Prodán Zsolt, a gyermekszívek specialistája

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2012.05.25. 12:21
Évente több száz beteget operált meg sikeresen, több ezer gyermek és felnőtt köszönheti neki az életét. Keresett, külföldön elismert szakember, válogathatott az állásajánlatokban. Dr. Prodán Zsolt azonban ahelyett, hogy...

A modern szívsebészet sikertörténete

MTI-Press - 2012.01.03. 18:37
Eufórikus izgalommal értesült a világ a futótűzként terjedő szenzációról, miszerint egy Dél-afrikai sebész elvégezte az első sikeres szívtranszplantációt. Christian Barnardot 1967-ben elvégzett műtétje után szárnyára...
A közelmúltban volt egy éve, hogy szívátültetés után hazatért a kórházból Ilyés Lacika. Az őcsényi fiúcska jól van, iskolába jár. A napokban ünnepelte kilencedik születésnapját - éppen a kórházban, ami számára nem...
A hétvégén meghalt az a harbini hentes, aki a leghosszabb ideig élt szívátültetés után - közölték az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány székhelyének kórházában.

Először ültettek műszívet gyermekbe

Medipress - 2010.10.04. 23:37
Olasz orvosok szombaton, műszívet ültettek be egy 15 éves fiúba. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az eljárást gyermeken végezték el.

Kórházban van az újszíves kis Lara

Független Hírügynökség - 2010.01.02. 12:34
Az újszíves Lara idén töltötte először otthon a karácsonyt, de az öröm sajnos nem tartott sokáig. Belázasodott ugyanis, és mivel huzamosabb ideig nem akart lemenni a láza, kórházba kellett vinni - tudta meg a Napi Ász.
Egy 16 éves lányon hajtottak végre tíz nappal ezelőtt szív transzplantációt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - mondta el a Független Hírügynökségnek Ofner Péter, az intézmény főigazgatója.

Új alternatíva szívátültetés helyett

Független Hírügynökség - 2009.09.18. 09:08
Új-zélandi tudósok kifejlesztettek egy olyan technikát, amellyel vezeték nélkül lehet árammal ellátni beültetett műszivet. A megoldás alternatívát jelenthet a szívátültetéssel szemben.

Sikeres műszívbeültetés

Független Hírügynökség - 2009.09.05. 13:37
Libanonban sikerrel ültettek be mesterséges szívet egy 37 éves férfibe, aki halálán volt súlyos szívelégtelenség miatt. A hatórás műtétet a Beirúti Amerikai Egyetem orvosi karának kórházában végezték el múlt pénteken.
A világ első mini műszívét ültették be a németországi Heidelbergben, a szerkezet mindössze 92 gramm súlyú - jelentették be hétfőn a város egyetemi klinikája.
Háromszáz napos folyamatos kórházi kezelés után kedden hazamehetett a kórházból Lara, a kétéves, szívtranszplantáción átesett kislány - közölte a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet az MTI-vel.

Lara: eltelt fél év, nincs új szív

Független Hírügynökség - 2009.05.26. 17:02
Éppen fél éve kapott műszívet Lara. Az egyéves kislánynak mielőbb új szívre lenne szüksége. Orvosai szerint nagyon le van gyengülve a szervezete, így egy fertőzés akár végzetes is lehet.

Csodás, mégis drámai fordulat a kórházban

Független Hírügynökség - 2009.04.09. 09:01
Magától kezdett lélegezni szerdán egy két hónapos kislány az egyik torontói kórházban, ahol olyan agyi rendellenességgel született, amely miatt nem tudott magától levegőt venni. A gyereket eddig lélegeztető gép tartotta...

Jól vannak a szívműtött kislányok

Független Hírügynökség - 2008.12.02. 16:56
Mindkét szívműtött kislány állapota kielégítő - mondta a Független Hírügynökség kérdésére kedden Dr. Szatmári András, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet szakmai igazgatója.