Száraz köhögés téma

Száraz köhögés: mi okozza, hogyan kezelje?

WEBBeteg - B. M., szakfordító
2022-04-17 08:30

Száraz köhögésnek nevezzük azt a köhögéstípust, amely nem jár váladékkal, gyakran rohamokban tör elő. Amennyiben ilyen panaszokat tapasztal, azt leggyakrabban valamilyen gyulladás (garat, légcső, tüdő) okozza, de a gyakori okok között szerepelhet a reflux, a COPD, sőt a szívelégtelenség is. A panaszok jellegének ismerete hozzásegíti orvosát a diagnózis felállításához.

Mit tegyünk, ha kruppos a gyermek?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2018-07-29 18:17

Ősztől tavaszig, a vírusos eredetű megfázások időszakában gyakori betegség a kisgyermekek körében a kruppos köhögés. Sok szülő retteg attól, hogy éjjel ismét arra a csúnya, ugató jellegű köhögésre ébred, amit korábban is hallott már a gyermekétől. Mit tehetünk ebben az esetben?

Asztmatikus hörghurut

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2016-12-14 20:30

Száraz, kínzó, gyakori köhögési rohamok, nehezített légzés. Ezek a tünetek jellemzik az asztmatikus hörghurutot.

Asztmatikus hörghurut

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
2012-09-01 07:38

Száraz, kínzó, gyakori köhögési rohamok jellemzik. A kínzó köhögési roham végén erőlködve esetleg sűrű, áttetsző tapadós nyákot is felköhöghet a gyermek. A betegséghez súlyosságától függően nehézlégzés társul. A gyermek ezt úgy mondja el, hogy nem kap rendesen levegőt.

Nyomás a fejben

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő
2009-01-26 17:01

Kedves Dr! Magas vérnyomás problémám van évek óta amit már napi 2 tritace hct 5 tel próbálok karban tartani (néha magas pulzusnál negyed 50es betaloc) ...egy ideje köhögök ami asztmával és házipor poratka allergiával párosul...ez a száraz köhögése

Tartós száraz köhögésre semmi nem használ

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő
2008-05-20 21:44

Majdnem minden évben igen erős száraz köhögés kap el, láz nélkül, de igen fárasztó és fájdalmas tud lenni. Aorta és szív billentyü mütétem volt 2001-ben, a lázra nagyon figyelek, de ez a köhögés már igen bánt. Most coderitet kaptam, persze köptetőt s