Skizofrénia kezelése téma

Skizofrénia és terápiás együttműködés

WEBBeteg - Dr. Kalóczkai Andrea, ideg- és lélekgyógyász
2021-10-06 03:03

Napjainkban minden krónikus betegség, így a skizofrénia kezelésénél is nagy jelentősége van a terápiás együttműködésnek - melyet adherenciának vagy compliance-nek is neveznek.

Skizofrénia - Család nélkül nincs orvosság

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
2021-08-19 18:33

Sajnos a skizofrénia egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy a betegek nagy többsége nem érzi magát betegnek, a kóros gondolatait, hallucinációit valóságként éli meg. Emiatt gyakran nehezen fér bele számukra, hogy nyugtató hatással is járó gyógyszereket szedjenek, orvosi kontrollokra járjanak. Ezen a ponton nélkülözhetetlen a beteg családjának, környezetének a szerepe, akikre óhatatlanul több feladat is hárul.

Skizofrénia Világnapja – itt az idő, hogy gondoljunk a skizofréniában szenvedőkre

Richter Gedeon Nyrt. - Támogatott tartalom
2020-05-24 09:33

Május 24-e, a Skizofrénia Világnapja, azokról szól, akik az egyik legsúlyosabb mentális betegségben szenvednek. Ez a nap azért is fontos a Richter számára, mert a skizofréniával kapcsolatos tájékoztatás és felvilágosítás a betegek életminőségének javítása nekünk nem csak kötelességünk, hanem missziónk is. (x)

Élet a skizofréniával - A terápia mellékhatásai

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
2019-08-11 11:36

A skizofrénia egy súlyos pszichiátriai betegség, mely még nem gyógyítható, de a tudomány mai állása szerint korszerű gyógyszerekkel már kellően kiegyensúlyozott, jó életminőség biztosítható. Vajon milyen hatást gyakorolhat a hosszabb távú gyógyszerszedés ebben a kórképben a betegre?