Serdülőkor téma

A test serdülőkori változásai

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2022-02-16 16:03
Pubertás, azaz serdülőkor. Sok tizenéves teszi fel magának ebben az életkorban a kérdést: normálisan fejlődöm? Sokszor a szülők is bizonytalanok egy korábban vagy később fejlődő gyermek láttán abban, hogy mi az, ami belefér a normál variánsba, és mikor kell orvoshoz fordulni.

Hogyan védekezzenek a fiatalok a terhesség ellen?

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász - 2021-10-14 16:03
Számtalan módszert ismerünk, amellyel a teherbeesés elkerülhető. A nem kívánt terhesség a serdülőkorúak között a legveszélyesebb.

A mutálás zavara miatt a gyermek elszigetelődhet

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-05-13 12:35
A kamaszkorban bekövetkező hangváltozás miatt a hang mélyülni kezd, a felnőttkor elejére kialakul a stabil férfihang. Ha ez 17 éves korra sem következik be, feltétlenül fül-orr-gégészhez, majd beszédtanárhoz kell fordulni, mert a probléma a serdülő társas kapcsolatait és pályaválasztását is befolyásolhatja.
Testvérem 16 évesen Parkinson beteg. A kérdésem az lenne vajon, hogy lehet ilyen fiatalon Parkinson-kóros és lehet-e gyógymód a problémájára? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
"Tizenöt éves fiamat a volt férjem neveli, de naponta beszélünk telefonon a fiammal. A probléma az, hogy mindkettőnknek rendszeresen hazudik. Néha már azt hiszem ez kényszeres probléma nála!" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

gyermek péniszméret probléma

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika - 2012-09-30 16:46
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Átlagos növekedésű (jelenleg kb 155 cm/50 kg) fiam pénisz mérete kb 4 cm. (Évek óta változatlan, de most mintha a herék már nagyobbodtak volna) Ez a pici méret Őt egyre jobban zavarja, fél, hogy esetleg később sem

hormonok

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2010-07-23 14:13
Tisztelt Doktor Úr! 16. életévemet lassan betölttő lány vagyok. A doki UH-ra és vérvételre küldöt, magas lett a tesztoszteronom és az ösztrogén is az alsó referenciaértéket verdesi. Diane 35-öt kaptam erős pattanásosodásra és szőrösödés miatt, egy

Sürgős serdülőkori probléma

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009-07-21 12:07
Kedves Doktornő/Doktorúr! A problémám serdülő kori (17) gyermekem szobájában néhány olyan dolgot találtam, amelyet titkol (pálinkás üveg, cigarettás doboz, óvszer) . Hirtelen haragú, konzervatív személy vagyok. Mit tanácsolna, mi a teendő ebben a