korai pubertás kor fiuknál

Kisfiamnál (januárban volt 8 éves) korai pubertás kort diagnosztizáltak. Jelenleg folyik a kivizsgálása, annyit tudunk, hogy az eddig vizsgált hormonok vérvételből negatívak lettek, a 17 OHP hormon eredményére még várunk. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig tart ennek a hormonnak a vizsgálata mert már ötödik hete várunk az eredményre és mindig azt mondják, hogy legyünk türelemmel, de addig amíg ez nincs meg nem tudunk tovább menni a vizsgálatokkal. A másik kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mi lehet ennek a hátterében, vagyis mi lehet az oka, hogy ez kialakult nála? Összefoglalva: a CT negatív lett neki, a korcsont kornak megfelelő, a herék nagysága megfelelő, a hormonjai negatívak, (a 17 OHP-re még várunk) .

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza korai pubertás témában

Kedves Szülő!

Aggodalmát megértem, nyilván bosszantó egy leletre heteket várni. Azt viszont Önnek kell megértenie, hogy mivel ez a vizsgálat rettentő drága, és készletekkel dolgoznak (ún. kitek) , csak akkor bontatanak reagenst, ha összejött mondjuk 10 db vizsgálati minta. Ha hamarabb végeznék el a vizsgálatot, a reagensek nagy részét ki kellene önteni. Ez a magyar egészségügy jelenlegi finanszírozási szintje mellett nem képzelhető el. Gyermeke betegségéről annyit tudok mondani, hogy ha valamennyi vizsgálat eredménye negatív, és mégis megindult a pubertás, akkor talán arról lehet szó, hogy a szervei genetikusan érzékenyebbek a hormon hatására, azaz normál gyermekkori hormonszint mellett is kialakulnak az egyébként csak a felnőttkori magasabb szintekre jellemző tulajdonságok. A megoldás mindenképpen az endokrinológus kezében van.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 01., 17:12; Megválaszolva: 2012. július 05., 11:58
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél