• Spect téma

    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    Vannak olyan esetek, amikor a hagyományos terheléses EKG-vizsgálat során nem dönthető el egyértelműen, hogy az EKG-változás vérellátási zavart jelez-e.
    WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika, Dr. Reinhardt István
    A PET a pozitronemissziós tomográfia rövidítése, ez az egyik legmodernebb vizsgálóeljárás. Lényege, hogy bizonyos anyagokat radioaktív izotóppal jelölnek meg, melyeket részecskegyorsítóban állítanak elő. Ezeket a betegbe juttatják, a létrejövő pozitronsugárzást PET-kamerával detektálják, majd számítógép segítségével történik a képek létrehozása.
    WEBBeteg
    "Szeretném tudni, milyen kontrasztanyagot használnak szívkatéterezéshez, SPECT és CT vizsgálathoz?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes, szakorvosjelölt
    A SPECT vizsgálat a nukleáris medicina körébe tartozik, mely terület olyan diagnosztikai módszerekkel foglalkozik, ahol a radioaktív izotópokat használják fel a vizsgálatok során. Beavatkozást tekintve a nem invazív vizsgálat közé tartozik, mely kisebb megterhelést jelent a beteg számára.
    WEBBeteg
    Európa egyik legkorszerűbb Nukleáris Medicina Központja épült fel a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában.