Süketség téma

Futsal egy kicsit máshogy - Siketek Sport Klubja

WEBBeteg - Fortin László, újságíró

A következő írás egy nem mindennapi futsal csapatról szól. Egy klubról, ahol más egy taktikai megbeszélés, más egy csapatkiáltás, ahol más egy kispadi eszmecsere, és ahol jobban örülnek egy döntetlennek egy NBII-es mérkőzésen, mint néhány bajnoki döntőn. A Siketek Sport Klubnál jártam.

Koraszülött babáknál bizonyos antibiotikumok süketséget okozhatnak

MTI

Bizonyos bakteriális fertőzések terápiájaként gyakran aminoglikozid antibiotikumokat alkalmaznak. Ezek károsíthatják a veseműködést és a hallást, ezért adagolásukkal mindig óvatosan kell bánni.

Gyógyíthatóvá válhat az idegi alapú süketség

Független Hírügynökség

Egérembriókon alkalmazott génterápiával, kutatóknak sikerült újranöveszteniük elpusztult hallószőrsejteket. Ez elvben lehetővé teszi, felnőtt állatok károsodott hallásának helyreállítását. Sőt, a módszer idővel elvezethet az emberi, idegi alapú süketség gyógyításához is.

Hirtelen hallás vesztés, hallás csökkenés

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Kedves Doktor Nő / Doktor Úr Olyan probléma merült fel, hogy édesapám, egyik pillanatról a másikra, a jobb fülére elvesztette hallását, a bal fülére pedig rosszul hall. Azt mondja, hogy a jobb fülében zúgást hall, a bal-re pedig nagyon tompán hallj

Öregkori süketség

Orvos valaszol - Dr. Horváth Tamás

Kérdésem az lenne édesapám 75 éves. Nagyon rossz a hallása a tv-t üvölteti és nagyon hangosan kell mondani valamit neki. Viszont ha mobilt telefonját felveszi tisztán hall nem kell a telefonba üvölteni rendes hangnemben beszélek vele telefonon és min