Hirtelen hallás vesztés, hallás csökkenés

Kedves Doktor Nő / Doktor Úr Olyan probléma merült fel, hogy édesapám, egyik pillanatról a másikra, a jobb fülére elvesztette hallását, a bal fülére pedig rosszul hall. Azt mondja, hogy a jobb fülében zúgást hall, a bal-re pedig nagyon tompán hallja a hangokat. Elment a házi orvoshoz, megvizsgálta a fülét, azt mondta nem talált semmit benne, majd felírt neki agyserkentő tablettát, és beutalót írt a fül orr gégészetre és laborra. Még annyit hozzáfűznék, hogy apukám 74 éves. Szeretném, tudni, hogy mi lehet ennek az okozója? És gyógyítható-e? Előre is köszönöm tisztelt válaszát. Tisztelettel Nagy Levente

Dr. Zaránd Rajmund válasza süketség témában

Tisztelt Uram!

Édesapja betegségét a belsőfül keringési zavara által okozott receptorpusztulás okozza. Ha még 2 hét nem múlott el a tünet első jelentkezése óta, akkor van némi esély a javulásra. (értágító kezelés, infúziók, agyi anyagcsere fokozás) Hiszen ezek az oxigénigényes struktúrák 15 nap alatt végleg elpusztulnak. Utána is érdemes törődni ezzel, hiszen átmeneti, illetve szubjektív javulás lehetséges.

Kérdés: 2011. december 10., 13:19; Megválaszolva: 2011. december 13., 08:18
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Öregkori süketség
Kérdésem az lenne édesapám 75 éves. Nagyon rossz a hallása a tv-t üvölteti és nagyon hangosan kell mondani valamit neki. Viszont ha mobilt telefonját...
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés