Sóbarlang téma

A sópára fertőtleníti a levegőt

Több mint TestŐr - 2018-10-10 14:33
A légúti betegségekben szenvedők számára felüdülés egy sóbarlang. De ha sót párologtat valaki az otthonában vagy a hálószobájában, azzal is enyhíthetőek az allergia, az asztma vagy esetleg egy megfázás tünetei. A só fertőtlenítő hatású, de figyelni kell a tisztaságára, hiszen a mai tengerek szennyezettsége sajnos elég magas. Így műanyagrészecskék is belekerülhetnek a tengeri sóba. Vannak azonban olyan őstengerek, amik mára már kiszáradtak, de sórétegeiket kibányászva alkalmazhatóak. Fontos az is, hogy semmilyen vegyi folyamaton ne essen át a só, így az eredeti tisztaságában felhasználva sokak légzését megkönnyítheti.

Légzőszervi betegségek: Miért jó a sós levegő?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-12-22 07:38
A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.

Sóbarlang

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-11-25 20:11

Szeretném kérdezni, hogy a sóbarlangot milyen időközönként, illetve mennyi ideig tanácsos igénybe venni. Nincs légzőszervi betegségünk, csak a téli időszakban megelőzésként szeretnénk igénybe venni. Köszönettel