Sírás téma

Sokat síró kisbabák: a három hónapos kólika

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-04-04 22:03
Kólika
A bélgázok képződése teljesen természetes folyamat. A problémát az okozza, ha túl sok termelődik, vagy a kisbaba túl sok levegőt nyel, vagy a bélgázok nem tudnak szabadon távozni.

Miért sírnak a kisbabák?

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos - 2022-04-02 19:03
Szoptatás
Valószínűleg a legtöbb anyuka szembe találta már magát a kérdéssel: miért sír a gyerek, ha már minden tőle telhetőt megtett azért, hogy megnyugtassa? Egy biztos: bár az adott szituációban talán nem úgy tűnik, a sírós heteknek is vége lesz egyszer.

Miből áll a könny?

WEBBeteg - T. Zs., fordító - 2021-09-25 04:03
Szervezetünk bizonyos funkciói olyan magától értetődő szerepet töltenek be, hogy sokan nem is ismerik a pontos működési elvüket, összetételüket. Ilyen például a könnytermelés is. Az alábbiakban arra keressük a választ, hogy pontosan milyen összetevőkből áll a könny, és hogy milyen funkciói vannak.

Mi lehet az oka, ha születése után nem sír fel a baba?

WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász - 2021-07-20 18:33
Születés
Már a születés pillanatában megkezdődik az újszülött adaptációja a külvilághoz, melynek során a légutak és a gázcsere azonnali változását a későbbiekben a keringés, a hőháztartás, valamint az anyagcsere átalakulása követi.

Zsákai Róza csecsemőápoló: Ne hagyjuk sírni a babát, öleljük gyakran

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2018-10-31 14:45
Csecsemőgondozás
Vannak hivatások, melyeket csak azok képesek szívvel, lélekkel és szeretettel végezni, akiket arra teremtett a sors. Zsákai Róza éppen 30 esztendeje csecsemő- és gyermekápoló, s a mai napig az újszülöttek gondozása, ápolása, a kismamák segítése élete legszebb feladata.

Gyermeknevelési naptár: az első év

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2017-06-26 20:09
A szülő legfontosabb tennivalói és a nevelés lehetséges buktatói a gyermek születésétől egyéves koráig.

Miért sír az ember hagymavágás közben?

KamaszPanasz - 2016-05-28 02:51
Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll mindemögött?
Úgy neveltek, hogy ne mutassam ki érzelmeimet, így a könnycsatornám úgymond használatlan volt. Most azonban minden megváltozott, boldog házasságban élek, mégis minden érzelmes film, zene, vagy társalgás vihart vált ki bennem. Mit lehet tennem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Mindenen eltudom sírni magam

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita - 2017-08-20 10:55
Tisztelt Szakértő! Elég régi a dolog! Azt vettem észre, hogy a legindokolatlanabb szituációkban sírni kezdek. Nem értem! Nem tartom a sírást férfiatlannak! Megkönnyebbülök tőle, ha van rá indok! Egy zene vagy bármi más hirtelen jeleggel vált

Miért lehetett?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2012-01-15 16:25
Tisztelt Dr.nő/úr! Pár hete egy utazásra indultam egy ismerősömmel. Egy közlekedési eszközön történt, nem voltam valami jó hangulatban, és miközben beszélgettünk a magánéletemről, hirtelen rámtört a sírás, aztán zokogás, talán 6-7 percig is eltart

Miért sír a kislányom?

Orvos valaszol - Ujpál Zsófia - 2011-03-16 00:35
Kedves Doktor Nő! Nagyon köszönöm válaszát, remélem ez elfog múlni a kislányomnál, bár ma is elpityeredett és most már nem csak fénykép nézés közben, hanem amikor mesélek neki, "hogy mikor pici voltál......"! Úgy veszem észre, hogy arra sírja el ma

sír a baba evés közben

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2010-06-20 13:40
Jó napot gyerekpszichológus válaszát kérném ha tud segíteni, hogy hogyan derítsem ki, hogy miért sír a kisfiam evés közben.már szilárdat eszik és épp jön a két alsó foga.ráadásul nem is minden étkezésnél sír, legtöbbször az ebéd alatt és csak evés k