Síbaleset téma

Hogyan készüljünk a síelésre?

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző
2017-01-15 11:25

Az egyik legnépszerűbb téli sport napjainkban a síelés. Aki csak teheti, az első hó leesését követően a havas lejtőket célozza meg léccel a lábán. Bár rengeteg sérülésről lehet hallani e sport kapcsán, mégis csodálatos és egészséges időtöltés, hiszen tiszta levegőn, gyönyörű tájakon mozoghatunk.

Schumacher rehabilitációja: Mindent újra kell tanulnia!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-06-17 15:45

Nem túl gyakori, hogy több hónapra kómás állapotba kerüljön egy közúti vagy sportbaleset sérültje. Amennyiben ez még is előfordul – mint a hétszeres Forma-1-es világbajnok esetében - nincs sok esély arra, hogy teljesen felépüljön. Dr. Dénes Zoltánt, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet orvosigazgatóját kérdeztük.

Most készül síelni? Mindent tud a balesetmegelőzésről?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-01-20 09:41

Nagyon sokan nem szakképzett oktatótól tanulnak síelni, ezért hibás technikával, ön- és közveszélyesen síelnek, nincsenek tisztában az alapvető közlekedési szabályokkal, nem veszik komolyan a sípálya jelzéseit, nem tudják, hogyan kell esni, és mit kell tenni baleset esetén.

Schumacher válságos állapotban

WEBBeteg
2013-12-30 01:16

Életmentő műtétet hajtottak végre a síbalesetet szenvedett Michael Schumacher volt Forma-1-es versenyzőn, de állapota még mindig válságos. Volt rajta sisak, amikor sziklának csapódott Méribelnél, és közvetlenül a baleset után még tudatánál volt, de a grenoble-i kórházba már kómában érkezett.

Síbalesetek - biztosítás nélkül ne utazzunk el!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2013-01-15 13:21

Sok utasbiztosítás eleve nem terjed ki a téli sportokra, vagy ha igen, akkor se fedezi minden esetben a síbalesetekre jellemző rendkívül magas ellátási költségeket. Mire figyeljünk?

Mitől véd meg a sisak?

MTI
2011-02-16 11:13

A sisak legyen az alapfelszerelés része a síelésre indulóknál - idézte osztrák kutatók javaslatát a BBC hírportálja