Roham téma

Asztmás roham gyermekkorban - Figyeljen a kezdeti tünetekre!

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermektüdőgyógyász

A fenntartó gyógyszeres kezelés előírás szerinti alkalmazásával jó eséllyel csökkenteni lehet az asztmás roham kialakulásának kockázatát.

Évtizedekkel a fejsérülés után is előjöhet az epilepszia

MTI

Akár harminc évvel a fejsérülés után is kialakulhat epilepszia a katonáknál, állapították meg amerikai orvosok vietnámi veteránok követéses vizsgálatával. A Neurology című szakfolyóiratban hétfőn közzétett tanulmány szerint igen hosszú idő elteltével is megjelenhet a poszttraumás epilepszia a harctéren szerzett fejsérüléseket követően.

Az epilepsziás roham rejtélye megoldódott!

Független Hírügynökség

Amerikai tudósok vasárnap bejelentették, hogy fényt derítettek az epilepsziás roham évtizedes rejtélyének egy kulcselemére. A felfedezésből idővel akár gyógyszer is születhet.

Gyermekbetegség

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Megszeretném kérdezni hogy a lányomnál minden nap fellépő rohamszerű tünetek lépnek fel amely izzadással végtagmerevedéssel és fáradtsággal amely akár 1-2 percig tart. Szeretném véleményét kérni hogy mi az oka ennek. Előre is köszönöm! Licskainé

Éjszakai görcsös roham

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

a páromnál gyakran előfordul éjszaka, hogy kihúzza a görcs, minden izma megfeszül majd görcsösen rángatózik, mind ez 1percig tart, de nagyon rémísztő látvány