Rákbeteg téma

Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!

Rákgyógyítás

Az orvoslásban alapszabály, hogy a legnagyobb kárt a betegnek a szenvedés okozza, ezért a fájdalomcsillapítás mértékét alapvetően egyetlen dolog határozza meg: a fájdalom nagysága.

A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

MTI

A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

A lélek fájdalomcsillapítása

Rákgyógyítás

Nemcsak testi, hanem lelki fájdalom is létezik, ami legalább olyan gyötrő tud lenni, mint a szervi tünetek, ráadásul nem elég egy pirula ahhoz, hogy a panaszok enyhüljenek.

A rákbetegek képviselője emlékére: csüggedés helyett cselekvés

Gyógyulj Velünk Egyesület

Szegő Lászlónak minden esélye megvolt meggyógyulni a rákból. Az elsőből...

Diétás tanácsok rákbetegeknek

Springmed - Sréter Lídia, Prof. Dr.

Minden rákellenes kezelési módszer (műtét, kemoterápia, sugárterápia, hormonkezelés, biológiai kezelés igen erőteljesen hat.

A rossz hír közlése rákbetegekkel

WEBBeteg - F. E., újságíró

A gyógykezelést végzőnek jogszabályban is rögzített kötelessége, hogy őszintén tájékoztassa betegét állapotáról, legyen bármilyen súlyos, esetleg várhatóan végzetes kimenetelű.

Éremeső az Onko-Olimpián

WEBBeteg-TA-MTI

Ismét sikert sikerre halmoztak a magyarok a varsói IV. Nemzetközi Onko-Olimpián, amely a hétvégén zárult. A versenyeken 270 rákból gyógyult gyermek négy korcsoportban küzdött meg egymással.

Az alultápláltság rontja a rákbeteg terápiás esélyeit

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A rákbetegek (az onkológiai esetek) magas száma részben az egyéni felelőtlenség következménye is lehet, mondja dr. Simon Tamás.

A dohányzás fokozza a rákbetegek fájdalmát

Medipress

Egy új tanulmány szerint azok a rákos betegek, akik állapotuk ellenére folytatják a dohányzást, a nemdohányzó pácienseknél nagyobb fájdalmat tapasztalnak.

Nagyobb békében elmenni...

MTI

Nagyobb békében halnak meg otthonukban a rákbetegek, gondozóik pedig érzelmileg könnyebben dolgozzák fel a távozást - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.