Véroxigén szint

Kedves Doktornő! Édesanyám tüdődaganatos.2019-ben fedezték fel egy véletlen folyamán,de szervi gyengeség miatt nem műthető és kemoterápiát sem kaphat. 10 db sugarat kapott,melynek hatására még kisebb lett a daganat,amely 1,5 -2 cm volt. 2020 májusától azonban , a covid miatt , mi bezártuk magunkat és nem mentünk több ct-re , mivel kezelést nem adhatnak,a covid pedig nagyon veszélyes,főleg ilyen állapotban. Egész jól elvoltunk,ez idáig.Mostanában fura dolgok történnek. Nekem párszor olyan,mintha az édesanyám feje kicsit nagyobb lenne,majd újra az a pici ,amilyen eredetileg.Van 3 db ér a homlokán,amely alig látszik,viszont olykor pár percre kb 2 cm-re duzzad. Ezeket a tüneteket mi okozhatja? A nehézlégzéssel nincs összefüggésben a tapasztalat alapján. A véroxigén 89-92 között mozog.Az utasítás szerint 90 alatt mentő,azt azonban nem hívtuk ki,mert semmilyen rossz dolog nem volt tapasztalható vele kapcsolatban.Vagy mégis kórházba kellene mennie? Oxigén koncentrátort esetleg alkalmazhatnánk? Nehézlégzés többször előfordul,de a ventolin pipa gyorsan megszünteti. Nem szeretnénk kórházba vinni,mert szinte mindent én csinálok vele és a látogatás hiánya csak rosszabítana az egészségi állapotán. Ha lehet mindent itthon szeretnénk megadni neki. Tisztelettel várom szíves válaszát! Alexa

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőrák tünetei témában

Kedves Alexa!

Az Ön által leírt tüneteket okozhatja a daganat növekedése, aminek következtében a mellkasi erek , nyirokerek nyomás alá kerülnek, és megváltoznak a vér- és nyirok- áramlás körülményei. Mindenképpen szükséges egy kontroll mellkas röntgen a helyzet tisztázására. Ugyan a kemoterápia nem jön szóba, de tüneti kezelést tudnak adni, ami a panaszokat csökkenti. Oxigén terápiát is csak szakorvos írhat elő, ezért minél előbb keressék fel a lakhelyük szerinti tüdőgondozót.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. december 23., 13:35; Megválaszolva: 2021. december 27., 16:08
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény
Medrol......
Kedves Doktornő! Anyukámnak tüdődaganata van,amely 2019 januártól (akkor 2- -1,8 mm) mostanra kb. a háromszorosára növekedett,mivel nem kapott a 10...