Orrvérzés téma

Mikor gyanakodjunk belső vérzésre?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2022-03-01 20:33
Orrvérzés
Belső vérzés esetén bár nincs szemmel látható vérzés, mégis nagyon súlyos következményei lehetnek, ugyanis a vér kilép az érrendszerből, és sokk fejlődhet ki. A testüregekben felgyülemlett vér által okozott nyomás szintén életveszélyes lehet.

Orrvérzés gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-02-21 05:21
Orrvérzés
Gyermekkorban gyakran találkozunk a visszatérő orrvérzés problémájával. Ez mind a szülő, mind a gyermek számára ijesztő jelenség lehet, és aggodalmat okoz.

Magas vérnyomás gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021-11-29 20:33
Magas vérnyomás
A magas vérnyomás gyerekeknél sok esetben nem okoz tüneteket, a betegség általában csak háziorvosi vagy óvodai, iskolai szűrővizsgálatok során véletlenszerűen derül ki.

Orrvérzés gyermekeknél - Hogyan segíthet?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-08-16 20:33
A gyerekeknél viszonylag gyakori problémát jelent az orrvérzés, sokszor elég hozzá az orrfújás, de felső légúti fertőzések során akár spontán is kialakulhat. Télen a fűtött helyiségek levegője kiszárítja az orrnyálkahártyát, ami begyulladhat, és vérezhet is.

Orrvérzés - Tudja mi okozhatja, és hogyan kezelje?

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2019-10-18 03:06
Orrvérzés
Az orrvérzés a felső légutak spontán vérzései közül a leggyakoribb. Az orr nyálkahártyájának sajátos felépítése, erekben gazdag ellátottsága elősegíti az orrvérzést, illetve annak ismétlődését.

Sokan nem tudják: az orrvérzés helyes ellátása

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2018-01-27 19:17

Az orrvérzés a felső légutak spontán vérzései közül a leggyakoribb. Az orr nyálkahártyájának sajátos felépítése, erekben gazdag ellátottsága elősegíti az orrvérzést, illetve annak ismétlődését.

Az eseti orrvérzéshez legtöbbször az orr piszkálása, továbbá valamilyen - a nyálkahártya gyulladásával, kiszáradásával, továbbá tüsszögéssel, köhögéssel járó - felső légúti fertőzés.

A visszatérő, rendszeresen ismétlődő orrvérzés leggyakoribb okai között a magas vérnyomás valamint az orrpolip található, ám számos egyéb betegség vagy környezeti behatás is állhat a háttérben.

Vérzékenységre utalhat, ha valaki vérszegény

Trombózisközpont - Dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus - 2017-07-12 14:55
A vérszegénység elég gyakori a lakosság körében, ám a vashiányos vérszegénység egyik figyelmeztető tünete lehet a vérzékenységnek. Hogy pontosan mit kell tudni a betegségről, és hogy milyen veszélyei vannak, arról dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus főorvost kérdeztük.

Fejfájás, orrvérzés

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2020-08-23 16:53
Tisztelt dr. Nő/férfi. Minden alkallommal mikor ideges, feszült vagyok megfájdul a fejem és a fájdalom addig nem enyhül illetve nem múlik el még az orromból el nem indul a vér. A fejfájás nagyon erős szúró illetve nyomó érzés. Van amikor a fél arcom

Éjszakai magas vérnyomás

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2016-09-14 08:43
Minap arra ébredtem hajnalban hogy vérzik az orrom. Mivel soha nem szokott és az arcom is "égett" megmértem a vérnyomásom és az értéke 150/90 volt. Másnap reggel egész éjszakai nyugodt alvás után 143/82 volt. Egy óra múlva már csak 111/72 és Napközbe

Könyök-orsócsont törés, mennyi idő után várható teljes gyógyulás?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2012-02-10 13:43
Tisztelt Doktor Úr! Január elején elestem, pont a jobb karomra. Másnap este a Balesetiben röntgen után megállapították, hogy eltört az orsócsontom. A diagnózis: Fract, Collum radi l.d.Gipszsínt kaptam, ami kb. 3 és fél hétig volt rajtam, időközben p

(alvadt) vér a baba orrából

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2010-04-08 17:34
Egy 14 hónapos baba orrából hetek óta úgy jön ki bizonyos anyag, hogy alvadt vagy friss vérrel van elegyedve. A szobákban padlószőnyeg van, de rendszeresen porszívózzák nagy teljesítményű porszívóval. Hipoallergén mosó- és mosogatószert használnak.

Panaszok

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-29 14:00
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A párom (24 éves férfi) rendszeresen arra panaszkodik, hogy fáradékony, fényérzékeny é időnként magától elindul az orravére. Ez lehet valami betegség tünete? Milyen kivizsgálásra érdemes elmenni? Előre is köszönöm!

Orrvérzésem összefügghet az allergiával?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-07 09:40
Kedves Doktor Úr/Nő! 23 éves vagyok. Allergiám van a virágzó fákra. Van egy kis orrsövényferdülésem is. A panaszom annyi, hogy kismértékű orrvérzésem van, ez alatt azt értem, hogy orrfújáskor/orrtörléskor a papírzsebkendő valamennyire piros lesz.

Mitől vérzik az orrom?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-03-25 20:22
Jó napot! Utoljára decemberbe vérzett a suliba az orrom ki is kellett menjek a mosdóba mert nagyon vérzett ilyenkor addig vérzik, míg nem jön ki egy két vérrög és utánna eláll. Csütörtök óta beteg vagyok mert nagyon megfáztam és Szombaton vérzett

Lehet, hogy leukémiám van?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-03-04 20:55
Szombaton fájt a homlokom, nem sokkal később azt vettem észre, hogy elkezd vérezni az orrom. Nem nagyon, csak pár csepp erejéig. Azóta is előfordul, hogy fáj a homlokom, s naponta egyszer vérzik az orrom. Nem feltétlenül egymást kiséri a két dolog, m

Orrvérzés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-02-18 11:15
Tisztelt Doktornő! Már többször előfordult, hogy minden előzmény nélkül vérzett az orrom. Valahol olvastam, hogy összefüggésbe lehet hozni mozgásszervi betegségekkel pl: issiasz vagy lumbago.Legutóbbi diagnózisként a háziorvos issiaszt állapított

Mitől van az orrvérzésem?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-10-02 14:51
Az lenne a kérdésem hogy mitől van az hogy csak úgy spontán elkezd vérezni az orrom, csak úgy ok nélkül és több mint 5 percig nem is akar elállni mintha csak a csap vize folyna csak éppen vér folyt és csak az egyik orrlukamból.....és ez már máskor is