Nyiroködéma téma

A nyiroködéma (lymphoedema) okai és tünetei

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin

A nyirokrendszer a vénás rendszert kiegészítő elvezető rendszer, amit a nyirokerek és a nyirokcsomók alkotnak. A nyirokerekben áramló nyiroknedv egyirányú áramlását az erekben elhelyezkedő billentyűk biztosítják.

A nyiroködéma bőrgyógyászati szövődményei és kezelésük

WEBBeteg - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász

A kezeletlen nyiroködéma (limfödéma) a krónikusan fennálló szöveti keringési elégtelenség következtében rontja a szövetekhez eljutó oxigén- és tápanyagmennyiségét. Ez számos veszélyes szövődmény (pl. vénás trombózis) veszélyét fokozza, emellett komoly bőrgyógyászati problémákat is okozhat. Melyek ezek, és hogyan kezelhetők a panaszok?

A nyiroködéma okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos

Nyiroködéma esetén a nyirokrendszer elégtelensége miatt fehérjedús folyadék lép ki a szövetek közötti térbe. Ezt a szövetek közötti kóros felhalmozódást nevezik vizenyőnek vagy ödémának.

Nyiroködéma a lábaimban, mire figyeljek?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Üdvözlöm! Nemrég heteken át húzódó lábdagadás miatt kerestem fel a háziorvosom és nyiroködémát diagnosztizált nálam. A vérnyomásomat a szívemet és a vénás keringést is vizsgálta, mindent rendben talált. Így laboratóriumi vizsgálatra küldött hogy me

ÖDÉMA

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika

Tisztelt Doktornő! A nyiroködéma teljesen gyógyítható, vagy csak karbantartható betegség? Vízhajtó szedése elegendő vagy más kezelési mód is szükséges? Köszönöm!