• Nyiroködéma a lábaimban, mire figyeljek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Nemrég heteken át húzódó lábdagadás miatt kerestem fel a háziorvosom és nyiroködémát diagnosztizált nálam. A vérnyomásomat a szívemet és a vénás keringést is vizsgálta, mindent rendben talált. Így laboratóriumi vizsgálatra küldött hogy megtudjuk az okokat. Sajnos viszont csak februárra kaptam időpontot. Arról szeretnék érdeklődni hogy ezzel a betegséggel mire kell figyelnem? Járok heti kétszer erősítő edzésre, most nem merem terhelni a lábaimat. Szabad e lábakat terhelő ugrálós edzésekre járnom. Ülő munkát végzek 8. éve, mire kell ezentúl jobban figyelnem? Étrendemet érintheti ez a dolog? A lábaim most is feszülnek és fájnak kicsit. Összességében mit tanácsolnak mit hogyan tegyek addig, hogyan kezeljem magam amíg nem derülnek ki részletek a februári labor vizsgálatból?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyiroködéma témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül nehéz véleményt mondani, nem tudom, hogy van-e valami más megbetegedése, volt-e valamilyen műtéte, milyen a testalkata. A nyiroködéma hátterében az esetek jelentős részében nem derül ki egyértelmű ok, de mindenképpen javasolt kismedencei és lágyéki ultrahang vizsgálata is. Amíg nem tisztázódik, a lábait polcolja fel, lehetőleg az ágyban is, hogy a nyirok ürülését elősegítse. Országszerte megtalálhatóak nyirok ambulanciák , ahol megtanítják speciális kötés felhelyezésére, mely elősegíti a nyirok ürülését, valamint lehetőség van egyéb kezelésre is.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. január 08., 17:31; Megválaszolva: 2020. január 13., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Körülbelül másfél hónapja, heti 1-2 alkalommal pár órán keresztül szúrást érzek a jobb bordaívem alatt, közben enyhe fájdalmat a jobb kulcscsontomban. Levegővételkor a szúrás erősödik. Nem elviselhetetlen,...
        Kedves Doktor úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál, akkor nem találtak semmit hüvelyi uh-n. Rá egy hétre voltam hasi uh-n, akkor a jobb petefészkemben találtak egy cisztikus képletet. Rá két napra újra voltam nőgyógyásznál, de nem tudta...