Nyaki porckorongsérv téma

Ujjzsibbadás - Mi okozhatja?

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2022-05-02 22:03
Ujjzsibbadás
A zsibbadás az érzészavarokhoz tartozik. Normálisan az ember érzi a tapintást, a hőt, a nyomást, és a fizikai behatás által kiváltott fájdalmakat.

Az arc zsibbadása - Mi okozhatja? Mikor forduljon orvoshoz?

Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus - 2019-10-19 09:33
Arczsibbadás
Normál esetben a tapintást, a hőt, a nyomást és a fizikai behatás által kiváltott fájdalmakat egyaránt érzékeljük. Emellett érezzük a szerveink kóros működése vagy betegsége kapcsán jelentkező tüneteket, így a különböző érzészavarokat is, például a zsibbadást.

Tisztelt Hozzáértő! Mit jelent az alábbi lelet?

Orvos valaszol - Dr. Puskás Réka - 2019-09-13 09:08
Technika:Sagittalis síkú T1, T2, STIR, coronalis és axialis síkú T2 méréseket készítettünk. Anamnézis: 2 nyaki sérve van, nyaki fájdalom, bal karja zsibbad. A craniospinalis átmenet normális. A myelon ábrázolódó szakaszán jelzavar nem mutatható ki.

Nyaki Gerincsérv MR értékelése

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2018-01-30 12:05
Tisztelt Doktornő! Férjem nyakfájásra panaszkodik. MR leletét csatoltam. Tudna segíteni az értelmezésében. Mennyire súlyos ez az állapot? Tisztelettel: V. Zita

Nem értem a leletet segítsen Köszönöm

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2017-06-06 19:00
Üdv Gergő vagyok 36 éves februárban orvoshoz fordultam mert szinte folyamatosan zsibbad a bal kezem bal lábfejem széle és elég sűrűn szúr a szívem voltam kardiologosnal neurológusnál minden vizsgálat után a kardiológus enyhe nem beállt magasvérnyomas

ct lelet értelmezése

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna - 2014-12-09 13:26
jó napot kívánok! ct eredményem kifejtését szeretném kérni: CV/VI széles alapú hernia látható, mely a ventralis liquorteret szűkíti. szeretném megtudni, hogy ez mit okozhat! Nagyon sokat fáj a fejem, és a vérnyomásom is igen ingadozik!