• Nemi Herpesz téma

    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    Nemi herpesz
    A herpeszvírus egyes típusa a bőrön és nyálkahártyákon jelentkezik, ajakherpeszt, szájüregi herpeszt okozva. A kettes típusú vírus a nemi szerveket érinti és a nemi herpeszt (herpes genitalis) okozza. Bár egy víruscsaládról van szó, különböző típusba sorolhatóak a kórokozók, és eltérő az egyes fertőzések kezelése is.
    WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus
    Igaz-e, hogy az ajakherpesz nem fertőzhető át a nemi szervekre? Más vírus okozza a kettőt? Hogyan lehet pontosan elkapni másik személytől? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    A nemi herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A genitális herpesz tünetei és kezelése.
    freepress.hu
    A herpesz olyan vírusfertőzés, amely Magyarországon minden harmadik embert érint. Tünetei leggyakrabban az ajkakon, a bőrön, a nyálkahártyán, illetve a nemi szerveken jelennek meg : csípő, viszkető érzés és fájdalmasan lüktető hólyagok.
    Medipress
    Göteborgi tudósok szerint, 10 nemi herpeszes betegből csak négy tud betegségéről, annak ellenére, hogy harmaduk típusos panaszokról számol be a vizsgálat során.
    Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! Soha nem volt még herpeszem sem az ajkamon sem sehol máshol. Körülbelül másfél hete vettem észre a nemi szervemen, a csikló felett egy fél centivel, hogy van valami kis dudor. Először azt hittem pattanás, meg...
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Tisztelt Bőrgyógyász! Kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Röviden: A völegényem 1 hétig külföldön tartózkodott, majd mikor hazajött együtt voltunk. Az együttlét után észrevettem, hogy megjött a menstruációm....