Nemi herpesz téma

Herpesz: ajakherpesz és nemi herpesz

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász

Herpesz

A herpeszvírus 1-es típusa a bőrön és nyálkahártyákon jelentkezik, ajakherpeszt, szájüregi herpeszt okozva. A 2-es típusú vírus a nemi szerveket érinti és a nemi herpeszt (herpes genitalis) okozza. Bár egy víruscsaládról van szó, különböző típusba sorolhatóak a kórokozók, és eltérő az egyes fertőzések kezelése is.

Herpesz a nemi szerveken: a nemi herpesz (herpes genitalis)

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos

A nemi herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A genitális herpesz tünetei és kezelése.

Az ajakherpesz átfertőzhető-e a nemi szervekre?

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus

Igaz-e, hogy az ajakherpesz nem fertőzhető át a nemi szervekre? Más vírus okozza a kettőt? Hogyan lehet pontosan elkapni másik személytől? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Herpesz: kellemetlen, de irányítható!

freepress.hu

A herpesz olyan vírusfertőzés, amely Magyarországon minden harmadik embert érint. Tünetei leggyakrabban az ajkakon, a bőrön, a nyálkahártyán, illetve a nemi szerveken jelennek meg : csípő, viszkető érzés és fájdalmasan lüktető hólyagok.

Tünetek nélül is jelen lehet a nemi herpesz vírusa

Medipress

Göteborgi tudósok szerint, 10 nemi herpeszes betegből csak négy tud betegségéről, annak ellenére, hogy harmaduk típusos panaszokról számol be a vizsgálat során.

Nemi herpesz

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Jó napot! Nemi herpesz elmeletben a bajom faj es nem tudom hogyan tudnam gyorsabban kigyogyulni ebbol ugyanis a vizeletkor is égő fajdalom van... Kellemetlen... Tudna nekem segiteni? Kuldok kepet esetleg igy jobban elerheto hogy mirol is lenne szo!

Nemi herpesz

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Jó napot! Nekem ha minden igaz nemi herpeszem van most elöször, orvosnál még nem jártam, de minden tünet stimmel (viszketés, hólyagok van amelyik már ki is fakadt) a páromnak a száján szokott lenni ezért is gondoltam, hogy csak ez lehet. Nekem a szá

Genitialis herpesz

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Soha nem volt még herpeszem sem az ajkamon sem sehol máshol. Körülbelül másfél hete vettem észre a nemi szervemen, a csikló felett egy fél centivel, hogy van valami kis dudor. Először azt hittem pattanás, meg mikor ki is feh

Nemi herpesz a menstruáció miatt?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Tisztelt Bőrgyógyász! Kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Röviden: A völegényem 1 hétig külföldön tartózkodott, majd mikor hazajött együtt voltunk. Az együttlét után észrevettem, hogy megjött a menstruációm. Valószínűleg már az együttlét közben

Második gyerek vállálása herpesz mellett

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika

Az első terhességem 19. hetében nemi herpeszem alakult ki. A babának nem lett baja belőle, sem akkor sem később. Császárral szülesztettek. Azóta hallottam pozitívat és negatívat is a második terhesség kimenetelét illetően. Befolyásolhatja-e károsan a