Herpesz vírus krémmel kezelése

Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi együttlétünk után fájdalmat éreztem a hüvely bejáratnál, mintha megsérült volna a bőröm. Ezután pár nappal erős folyásom lett és még a fájdalom sem múlt el és hólyagok jelentek meg a szeméremajkaimon. Elmentem nőgyógyászhoz és herpeszvírust diagnosztizált rajtam. Telviran krémet és tablettát írt fel, azt mondta hogy nem szükséges a kontroll vizsgálat, ha elmúlnak a tüneteim, nem kell visszamennem. Ezen kívül csak annyit mondott hogy addig tilos nemi életet élni. A kérdésemre hogy mitől alakult ez ki nem adott választ, és semmi egyebet sem mondott. Nem váltogatom a partnereimet, rendszeresen tisztálkodom. Ügyelek a higiéniára. 2 éve vagyunk együtt a párommal, eddig semmi ilyen nem történt. Hajlamos vagyok nagyon könnyen felfázni, hólyaghuruttal is többször szenvedtem már, antibiotikummal kikezeltek. A páromnak semmi baja, semmi tünete nincs. Az lenne a kérdésem, hogy neki kell-e így valamit tennie? Egyáltalán mitől alakulhat ez ki? Mire kell figyelnem hogy ne forduljon elő többet? Könnyen kiújulhat ez? Tudom hogy a herpesz vírust nem lehet kiirtani a szervezetből, de mostantól kezdve attól kell rettegnem hogy ez bármikor újra kiüt rajtam? Borzasztó kellemetlen és fájdalmas dolog ez. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Nemi herpesz fertőzés témában

Kedves Kérdező! Rettegni valója nincs. A herpesz vírussal a magyar lakosság 70 %-ban fertőzött, leggyakrabban az ajkak és orr területén, de ritkábban bárhol, főleg a külső nemi szervek felületén. A vírus az érintett felülethez vezető idegágban található, itt nehezen érhető el gyógyszeresen. Ha bármi leterheli az immunrendszert, aktivizálja magát és a beidegzett felületen herpeszként megjelenik. Először égő, piros fájdalmas foltocskaként, szólóban vagy halmazatban. 1-2 nap múlva lesz hólyagos, majd 3-4 nap múlva lefoszlik a hólyag borító hámja és fájdalmas kis nedvedző fekély alakul ki. Ettől kezdve gyógyul lassan. Az egész folyamat, ha nincs bekenve naponta valamely vírusellenes kenőccsel, 10-12 nap alatt gyógyul teljesen. Fertőzni partnert csak a hólyagos fázisban és a fekélyke első napaiban lehet, de csak ha a partner immunrendszere akkor éppen leterhelt. Néha a lágyéki nyirokcsomók is kissé érzékenyen megduzzadhatnak. A tabletta szedése nem kell minden esetleges kiújulás alkalmával, csak a kenőcs. de ezt, ha már a jelentkező égő, piros folt idején kezdi használni, a folyamat sokkal enyhébben, gyorsabban gyógyul, néha ki sem fekélyesedik. Terhességben nem fenyegeti a magzatot, de szülés alatt nem lehet kiújul herpesz éppen, mert akkor rákenődve az immunrendszerrel még kialakulatlan magzatra, azt fertőzheti. Ez esetben császármetszés kötelező. Néha évekig nem jelentkezik a herpesz, idősödve el is múlhat.

Kérdés: 2015. március 25., 10:29; Megválaszolva: 2015. március 25., 13:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés