Nőgyógyászati daganat téma

Petefészekrák, a könnyen megbúvó betegség

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A világon évente közel negyedmillió nő betegszik meg petefészekrákban - nagy átlagban 70 nő közül 1-nél alakul ki élete során - jelzik a statisztikák.

Tumormarkerek vizsgálata a nőgyógyászatban - Mikor van rá szükség?

Nőgyógyászati Központ - dr. Hernádi Balázs, nőgyógyász

Bizonyos daganatok jelenlétére nem utalnak tünetek, a legtöbb elváltozás korai stádiumában nem hívja fel magára a figyelmet. A szűrő vizsgálatok célja a daganatok éppen ebben a korai, még nem előrehaladott állapotban való megtalálása, illetve nyomon követése.

A miómák típusai

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

A miómák döntő többsége jóindulatú marad, ám ennek ellenére okozhatnak kellemetlen panaszokat és súlyos komplikációkat. Mi jellemzi az egyes típusokat, és mennyire veszélyesek egymáshoz képest?

Csaknem 200 ezer magyar nőt érint az endometriózis

Semmelweis Egyetem

Az endometriózis 95 százalékban a fogamzóképes korú nők betegsége, idehaza mintegy 200 ezer 15 és 39 év közötti nőt érint – ismertette Dr. Szabó István. A Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának egyetemi docense.

Fókuszban a női rákok!

Boromisza Piroska

November 7-én a Kor Kontroll Társaság az Országos Onkológiai Intézettel (OOI) közös nyílt napot tartott, hogy felhívja a figyelmet a nőgyógyászati daganatok megelőzésének, illetve korai stádiumban történő felismerésének jelentőségére.

Van-e még esély?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

A családban sajnos daganatos beteg van. Hüvelyi vérzéssel kezdődőtt, aztán azt mondták, hogy nőgyógyászati hüvely daganata van, amelynek már áttétje is van a  tüdőn szétszórva, a húgyhólyagra is átterjedt. Megkapta az első sugár kezelést, azóta