Meszesedés téma

Spondylosis - Tünetek és diagnózis

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus - 2022-11-01 09:33
Spondylosis
A spondylosis vagy gerincmeszesedés az életkor előrehaladtával mindenképpen jelentkező folyamat, a tünetek jelentkezése és súlyossága azonban egyénenként eltérő. Milyen panaszokat okozhat a spondylosis, és hogyan diagnosztizálható ez a betegség?

Megelőzhető-e az Alzheimer-kór?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2022-06-20 21:33
Alzheimer-kór
Ajánlott a rendszeres szellemi tréning, valamint az agyi erek (és egyben a szívkoszorúerek) elmeszesedésére hajlamosító rizikófaktorok kiiktatása, továbbá a fej sérüléseinek kerülése. Ezen túlmenően a tudomány még nem tudja biztosan, mit tehetnénk az Alzheimer-kór megelőzéséért.

Spondylosis - Kezelés és megelőzés

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus - 2021-11-15 18:33
Spondylosis
A spondylosis vagy gerincmeszesedés egy természetes folyamat, mely szinte a teljes népességet érinti, nem mindegy azonban, hogy a vele járó eltérések mikor alakulnak ki és milyen ütemben súlyosbodnak. Mit tehetünk a spondylosis kialakulásának késleltetése és a már kezdetét vett folyamat lassítása érdekében? Hogyan kezelhető a probléma konzervatív módszerekkel és mikor van szükség műtétre?

Spondylosis - Mitől és hogyan alakul ki?

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus - 2021-11-06 15:05
Spondylosis
A csigolyák közötti porckorong a 30. életévtől kezdve minőségi változást szenved, megváltozik a struktúrája, és a rugalmassága csökken, csigolyameszesedések alakulnak ki. Ezt a stádiumot nevezzük spondylosisnak. De hogyan is alakul ki pontosan, és milyen tényezők siettetik a folyamatot?

Vállfájdalom és zsibbadó ujjak - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus - 2018-02-27 16:04
Fáj a vállam és leginkább a könyököm felé sugárzik. A mutató és a középső ujjam is zsibbad. Mi okozhatja a panaszaimat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

TIA-hoz vezethet a kezeletlen magasvérnyomás

Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás- és érkockázat-sepcialista - 2015-05-14 20:01
A TIA a stroke-hoz hasonló állapot, mely bár közvetlenül nem veszélyezteti az életet, ám a stroke előrejelzője lehet. A probléma egyik fő rizikófaktora a magasvérnyomás, így annak kordában tartásával a kockázat lényegesen lecsökken. A prevencióról dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás-specialistája beszélt.

Izmok meszesedése és csontosodása

WEBBeteg - 2011-04-24 07:45
Az izmok meszesedését, csontosodását, az izomszövetben lerakódott kálciumkristályok okozzák. Az izomszövetben kisebb csontcsomók alakulnak ki, ez néhány esetben megváltozott mozgással és fájdalommal jár.

A szívbillentyű-betegségek háttere

Medipress - 2011-03-25 16:21
A svéd Karolinska Intézet munkatársai szerint egy speciális gyulladásos tényező fontos lehet az aortastenosisnak nevezett billentyűszűkület kialakulásában. Az eredmények felvetik gyulladáscsökkentő szerek lehetőségét a betegség kezelésében.

Koponya meszesedésével mit lehet csinálni?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-02-23 21:26
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egyik leleten szerepel: Mérsékelt fokú hyperostosis frontalis interna jelei mindkét sziklacsont csúcsának felső pereménél kb. 1 cm-es meszesedés látható. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mit jelent? Mi a teendő vele? Válaszát

Meszesedés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-02-22 22:19
Tisztelt Doktor Úr! Az egyik leleten ez szerepel: Mérsékelt fokú hyperostosis frontalis interna jelei mindkét sziklacsont csúcsának felső pereménél kb. 1 cm-es meszesedés látható. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mit jelent? Mi a teendő vele? És

Vállfájás karemelésnél

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-03-01 20:42
Kedves Doktorno! Vallvonal fole torteno karemeles eseten eros fajdalmat erzek a vallamban. Sajnos harom-negy kulonbozo terapian is tul vagyok mar (fizioterapia, flector, nsaid-ek, rheonosol) , de a tunetek csak idonkent enyhulnek. Lehet-e makacs gy