Menza téma

Mit ettél ma egész nap?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
2022-09-06 12:42

Gyakran hangzik el este a családokban az a kérdés, hogy mi volt a suliban, mit ettél ma az iskolában. A gyermekek, serdülők jellemzően 5-8 órát töltenek az iskolában, majd sokan mennek tovább különórákra, edzésekre és csak későn érnek haza.

Mi legyen a tízórais és uzsonnás dobozban?

WEBBeteg - Faar Ida, újságíró
2022-03-29 14:33

Természetesen minden, ami egészséges. Cikkünkben a gyermekkori helyes táplálkozás szerepéről olvashat, és hasznos tippeket talál a tízórai és uzsonna összekészítéséhez.

Menza helyzetkép és egészséges tízóraireceptek

Orvostkeresek Egészségmagazin
2014-09-17 18:37

Sokak emlékezetében még ma is aktívan él az iskolai menzák ízvilága és habár kétségtelen volt egy-két nagy kedvencünk, az ételek többségére mégsem az ízlelőbimbóknak nyújtott élvezet miatt emlékszünk.

Üres has, tompa agy - amikor éhesen megy iskolába a gyerek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-09-16 07:38

A tanárok többsége azt tapasztalja, hogy a gyerekek reggeli nélkül mennek iskolába, sok diák pedig nem eszi meg az ebédet a menzán. Vannak olyan gyerekek, akiknél éppen az iskolai étkezés jelenti az egyetlen lehetőséget a rendszerességre.

Testi és lelki egészség az iskolában - Megvalósulnak a kitűzött célok?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2014-09-08 12:05

Az egészségnevelés, illetve a környezeti nevelés nem új keletű dolog az iskolákban, a korábbi NAT-ban is szerepeltek irányelvek, amelyeket beépítettek a tantárgyakba és a foglalkozásokba. Fontos kérdés, hogyan valósulnak meg a célkitűzések az adott iskolákban? Ennek jártunk utána.