Mellrákszűrés téma

Fiatalkori mellrák: 16 kemoterápián van túl Szűcs Adriána modell

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Magyarországon minden nyolcadik nő érintett az emlőrákban élete során. Odafigyeléssel, a szűrővizsgálatokon való részvétellel nagyon sokat tehetnek a fiatalok is egészségük érdekében. Az időben felfedezett mellrák jó esélyekkel gyógyítható.

Kontrasztanyagos mammográfia - Új esély a mellrák-diagnosztikában

Affidea

Kontrasztanyagos mammográfia vizsgálat elvégzésére alkalmas berendezéssel bővítette a váci diagnosztikai eszközparkját Magyarország vezető komplex magánegészségügyi szolgáltatója, így már hazánkban is elérhető az emlődaganat-diagnosztika egyik legpontosabb képalkotó vizsgálata.

A fiatalkori emlőbetegségekről

Hypertonia - Dr. Szabó Noémi, radiológus szakorvosDr. Szabó Noémi, radiológus szakorvos

Fiatal nők gyakran fordulnak hozzám amiatt, hogy – mint mondják – rettegnek az emlőráktól, de nem tudnak szűrésre járni, mert a szűrőállomások fiatal koruk miatt nem fogadják őket.

Közös történetünk - Elindult a 2015-ös mellrák-kampány

Rák Ellen az Emberért, a Holnapért Alapítvány

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Rák Ellen az Emberért, a Holnapért Alapítvány elindította a 2015-ben közös, mellrák elleni figyelemfelhívó kampányát, amelynek ismét a hagyományos októberi rendezvény lesz az egyik kiemelkedő eseménye.

Október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja

Red Lemon Media

Október elsején tartják a mellrák megelőzését célzó világnapot. Ebből az alkalomból országszerte több ingyenes mellrákszűrő vizsgálatot tartanak, hogy a betegségre még időben fény derüljön — köztudomású ugyanis, hogy minél korábbi stádiumban ismerik fel a betegséget, annál nagyobb a teljes gyógyulás esélye.

Korszerű emlővizsgáló-központ Debrecenben

MTI

Korszerű emlővizsgáló-központot adtak át Debrecenben pénteken. a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv két pályázatán összesen 30 millió forint európai uniós támogatást nyert a helyi ECHO Kft.

Új módszer a mellrák korai felismerésére

MTI

A mellrák korai felismerésére új, folyékony kristályos hőérzékelő módszert fejlesztettek ki Lengyelországban.

Mellrák szűrés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! A napokban voltam mammográfián ill. ultrahangvizsgálaton. Az eredmény negatív lett, de nem értem mit jelent az, hogy mindkét oldalon atrophia (sorvadás, fejletlenség) látható, residuális (hátramaradt) mirigyállománnyal. Ez