Magyar Gyógyszerészi Kamara téma

Az otthon levett mintát a laborba kell küldeni, ahol azt vizsgálják, van-e daganatra utaló vérnyom, és erről a leletet elküldik a háziorvosnak - olvasható a Népszava oldalán.
A gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tevő rendelet megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab) a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK). A testület szerint a készülékek nem felelnek meg a gyógyszerforgalmazás szabályainak.

Gyógyszerészek is viselhetnek januártól doktori címet

Független Hírügynökség - 2009-01-04 19:47
A decemberben elfogadott törvény alapján körülbelül 7-8 ezer gyógyszerész viselhet január 1-től doktori címet. Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a szakma képviselői több mint 60 éve várják, hogy tudásukat ilyen módon is elismerjék.

Nem ajánlják az olcsóbb szereket

Független Hírügynökség - 2008-09-11 08:56
Minden negyedik beteg gyógyszer nélkül marad itthon a patikákban, a legnehezebben ráadásul azokhoz az olcsó generikus szerekhez tudnak hozzájutni, amelyek a leggyakoribb terápiákhoz kapcsolódnak - ez derült ki a Spatium Consulting legfrissebb kutatásából.

A patikusok a bíróságon bizonyítsanak

Független Hírügynökség - 2008-06-02 16:12
Nem a gyógyszertárak, hanem a pontatlan jogszabályok a felelősek abban, hogy a fogyasztóvédelmi ellenőrzések során kiderült: egyes patikák a maximált árnál drágábban árulták a készítményeket. Ezért a Magyar Gyógyszerészi Kamara azt javasolja az elmarasztalt patikáknak, hogy forduljanak bírósághoz és polgári per keretében bizonyítsák igazukat.