• Magassarkú Cipő téma

    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember (MSc.), a Balance Gerincközpont és a Balance Medical Fitness Akadémia vezetője
    Szokott-e fájni a dereka? Megfigyelt-e bütyköt, egymásra csúszó, esetleg elemelkedő lábujjakat, tyúkszemet a lábfején? Gyakran visel magas sarkú cipőt? Ha igen, ne is keresse tovább a lábfej deformitásai és/vagy a derékfájdalom okát! Komoly esélye van, hogy a tűsarok vezet a panaszok jó részéhez.
    WEBBeteg
    Magassarkú cipő
    Milyen szempontokat vegyen figyelembe lábbelivásárlásnál? Hasznos tanácsok.
    WEBBeteg
    Magassarkú cipő
    Cikkünkben a magas sarkú lábbelik viselése okozta problémákról olvashat.
    Több mint TestŐr
    A nők többsége nem tanulja a magas sarkú cipőben való járást, pedig itt is vannak praktikák, hogy hogyan is kell szépen járni? Igaz egy extra magas sarkú nem tesz jót a lábnak, de egy 3 cm-es sarkú cipőben a súlypontunk már előrébb kerül, és így egy büszkébb, szebb tartással jobb benyomást tehetünk a környezetünkre.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A legalább öt centi magas sarokkal rendelkező cipő közvetve elősegíti a jobb szexet, ugyanis erősíti a szeretkezésben fontos szerepet játszó gátizomzatot.
    KamaszPanasz
    Lábujjfájdalom, bokafájdalom, bütyök, kalapácsujj, térdfájás, hátfájás, fejfájás. Mi a közös bennük? Mindet a magas sarkú cipő viselése okozza.
    WEBBeteg - K. J., fordító
    Az öt centiméternél magasabb cipősarok – a cipő gyakori viselése esetén – a vádli rövidüléséhez vezethet. Brit női szakszervezetek rögtön szervezkedésbe is fogtak annak elérésére, hogy ne kelljen a mindennapos munka során ilyen cipőt hordaniuk.
    Medipress
    A kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a magas sarkú cipőt vagy a nem megfelelően kialakított edzőcipőt viselő nők esetében, megnőhet az ízületi gyulladás kialakulásának kockázata.
    Medipress
    Sok nő hord magas sarkú cipőt, mert elegánsnak tartja, ez a viselet azonban olykor komoly lábproblémákhoz vezethet. Egyik ilyen a kalapácsujjnak nevezett fájdalmas jelenség, amely során a lábujjak képtelenek kiengedni a hajlított helyzetükből.
    Medipress
    A világon eddig több mint hárommillió nőt kellett orvosi ellátásban részesíteni olyan sérülések miatt, amelyet a magas sarkú cipő okozott.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!