Magassarkú cipő téma

Hogyan válasszon megfelelő lábbelit nyárra?

WEBBeteg

Lábbeli

Milyen szempontokat vegyen figyelembe lábbelivásárlásnál? Hogyan válasszon megfelelő lábbelit nyárra? Hasznos tanácsok.

A szépség ára - gerincproblémák, bütyök, kalapácsujj és magas sarkú cipellő

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője

Szokott-e fájni a dereka? Megfigyelt-e bütyköt, egymásra csúszó, esetleg elemelkedő lábujjakat, tyúkszemet a lábfején? Gyakran visel magas sarkú cipőt? Ha igen, ne is keresse tovább a lábfej deformitásai és/vagy a derékfájdalom okát! Komoly esélye van, hogy a tűsarok vezet a panaszok jó részéhez.

Magas sarkú lábbeli - Miért ártalmas az egészségre?

WEBBeteg

Magassarkú cipő

Cikkünkben a magas sarkú lábbelik viselése okozta problémákról olvashat.

Lola a magas sarkú cipőben járást gyakorolta!

Több mint TestŐr

A nők többsége nem tanulja a magas sarkú cipőben való járást, pedig itt is vannak praktikák, hogy hogyan is kell szépen járni? Igaz egy extra magas sarkú nem tesz jót a lábnak, de egy 3 cm-es sarkú cipőben a súlypontunk már előrébb kerül, és így egy büszkébb, szebb tartással jobb benyomást tehetünk a környezetünkre.

Magassarkú cipővel a jobb szexért

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A legalább öt centi magas sarokkal rendelkező cipő közvetve elősegíti a jobb szexet, ugyanis erősíti a szeretkezésben fontos szerepet játszó gátizomzatot.

A magas sarkú cipő hátrányai

KamaszPanasz

Lábujjfájdalom, bokafájdalom, bütyök, kalapácsujj, térdfájás, hátfájás, fejfájás. Mi a közös bennük? Mindet a magas sarkú cipő viselése okozza.

Öt centi a határ - A magas sarkú cipő veszélyei

WEBBeteg - K. J., fordító

Az öt centiméternél magasabb cipősarok – a cipő gyakori viselése esetén – a vádli rövidüléséhez vezethet. Brit női szakszervezetek rögtön szervezkedésbe is fogtak annak elérésére, hogy ne kelljen a mindennapos munka során ilyen cipőt hordaniuk.

Ízületi gyulladást okozhat a magas sarkú cipő

Medipress

A kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a magas sarkú cipőt vagy a nem megfelelően kialakított edzőcipőt viselő nők esetében, megnőhet az ízületi gyulladás kialakulásának kockázata.

Megelőzhető a kalapácsujj?

Medipress

Sok nő hord magas sarkú cipőt, mert elegánsnak tartja, ez a viselet azonban olykor komoly lábproblémákhoz vezethet. Egyik ilyen a kalapácsujjnak nevezett fájdalmas jelenség, amely során a lábujjak képtelenek kiengedni a hajlított helyzetükből.

Ínszalagszakadás - A magas sarkú egyik veszélye

Medipress

A világon eddig több mint hárommillió nőt kellett orvosi ellátásban részesíteni olyan sérülések miatt, amelyet a magas sarkú cipő okozott.