Magánorvosi ellátás téma

Szigorításokkal jár az orvosok béremelése

MTI/HVG/Index

A kormány most beterjesztett javaslata átalakítja az orvosok jogviszonyát is, és jelentősen szűkülhet a magánellátásban is dolgozók mozgástere, ami természetesen a betegeket is érinti.

Az online orvosi rendelés csak pótolja, de nem helyettesíti a személyes vizsgálatokat

Horváth Krisztina, Első Egészségügyi Marketing

Az online rendeléseknek köszönhetően az orvos és betege közötti kapcsolattartás megmaradhat, apróbb problémák vagy felmerülő kérdések esetén továbbra is segítséget lehet nyújtani. Nem árt azonban figyelembe venni, hogy a digitális rendelésnek is vannak korlátai. Az alábbiakban ezeket szedte össze Horváth Krisztina egészségügyi marketing szakértő.

Kiszámoltuk: valószínűleg ennyi időt kell majd orvosi váróban töltenie a következő 10 évben

WEBBeteg - Sz. P.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Ön az elkövetkező évtizedben 146 alkalommal jár majd egészségügyi intézményben, és mintegy 70-75 órát tölt majd el a váróteremben orvosi kivizsgálásra, vérvételre vagy valamilyen más vizsgálatra várakozva.

Ezeket az ellátásokat vesszük igénybe a magánorvosnál

WEBBeteg - T. A., újságíró

Szakorvosi ellátásokra, diagnosztikai vizsgálatokra, valamint kisebb sebészeti beavatkozásokra fordítjuk a legtöbb összeget a magánszektorban, ahová leginkább a fiatalok és a családosok járnak.

Új magán egészségközpont nyílt a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel

MTI

Az egészségipar egyre fontosabb lesz, ezért jövőbe tekintő beruházásokra van szükség az ágazatban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, a Váci Greens Egészségközpont megnyitóján.

A páciensek és az ágazat érdekében összefognak a magán egészségügyi szektor szereplői

Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete

Megalakult a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete.

Az Egészségbiztosító finanszírozhatná a magánorvosi ellátást is?

Szinapszis Kft.

Egy friss kutatás szerint a megkérdezettek támogatnák azt a megoldást, ha az OEP-nek befizetett összegegeket felhasználhatnák magán egészségügyi szolgáltatás igénybevételére is.