Lekvár téma
Szörpversenyen bírálták a gyümölcsnedűket
Több mint TestŐr
Soltvadkerten rendezték meg a II. Nemzeti Szörp és Lekvárversenyt, ahol neves gasztronómiai szakértők kóstolták és bírálták a szörpöket, na meg a lekvárokat. Az ízek mellett a küllem és az összetétel is döntő volt.
Medve üzemmód
Moody
Az én saját fejlesztésű depresszió-mérőműszerem a lekvár.
Készítsünk különleges szilvalekvárt!
Több mint TestŐr
A hagyományos szilvalekvár is közkedvelt, hát még, ha különleges összetevőkkel bolondítjuk meg. Mi marcipánnal és csokival főztük össze.
Nem szappan! Levendulás baracklekvár
Több mint TestŐr
Aki készít lekvárt nyaranta, az tudja, hogy rengetegféle lehetőség, párosítás létezik lekvárok és dzsemek készítésére és ízesítésére. De talán kevesen tudják, hogy ízesítésre, fűszerként az illatos - leginkább a fürdőszobából ismert - levendula is alkalmas. Kipróbáltuk! Megmutatjuk!
Eper-rebarbara: az édes páros
Több mint TestŐr
Manapság egyre többen nyúlnak vissza nagyanyáink szokásaihoz.
Ehet-e lekvárt a cukorbeteg?
Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor
A cukorbetegnek nem tanácsos a kristályos cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. A szokásosan készített lekvárok az egyszerű szénhidrátok (cukrok) kétféle formáját tartalmazzák, a gyümölcsben található gyümölcscukrot (fruktózt), és az édesítés céljából hozzáadott kristályos cukrot (glukózt).