Lekvár téma

Szörpversenyen bírálták a gyümölcsnedűket

Több mint TestŐr

Soltvadkerten rendezték meg a II. Nemzeti Szörp és Lekvárversenyt, ahol neves gasztronómiai szakértők kóstolták és bírálták a szörpöket, na meg a lekvárokat. Az ízek mellett a küllem és az összetétel is döntő volt.

Medve üzemmód

Moody

Az én saját fejlesztésű depresszió-mérőműszerem a lekvár.

Készítsünk különleges szilvalekvárt!

Több mint TestŐr

A hagyományos szilvalekvár is közkedvelt, hát még, ha különleges összetevőkkel bolondítjuk meg. Mi marcipánnal és csokival főztük össze.

Nem szappan! Levendulás baracklekvár

Több mint TestŐr

Aki készít lekvárt nyaranta, az tudja, hogy rengetegféle lehetőség, párosítás létezik lekvárok és dzsemek készítésére és ízesítésére. De talán kevesen tudják, hogy ízesítésre, fűszerként az illatos - leginkább a fürdőszobából ismert - levendula is alkalmas. Kipróbáltuk! Megmutatjuk!

Eper-rebarbara: az édes páros

Több mint TestŐr

Manapság egyre többen nyúlnak vissza nagyanyáink szokásaihoz.

Ehet-e lekvárt a cukorbeteg?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor

A cukorbetegnek nem tanácsos a kristályos cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. A szokásosan készített lekvárok az egyszerű szénhidrátok (cukrok) kétféle formáját tartalmazzák, a gyümölcsben található gyümölcscukrot (fruktózt), és az édesítés céljából hozzáadott kristályos cukrot (glukózt).