• Lehangoltság témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
    A mindennapi szóhasználatban a depresszió kifejezést leginkább akkor használjuk, ha valaki lehangolt vagy rosszkedvű. Fontos tudni azonban, hogy a klinikai depresszió nemcsak tartós kedvetlenséget jelent, hanem ennél jóval többet.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A depresszió bármelyik évszakban jelentkezhet, de télen különösen gyakori. Az úgynevezett téli depresszió összefügg az évszakkal, ilyenkor a nappalok rövidülnek, az éjszaka hosszúra nyúlik, hamarabb sötétedik.
    WEBBeteg
    Az anhedónia egy görög eredetű kifejezés, mely az an- nélkül és a hedone öröm, élvezet szavak összetételéből származik. Magyarul leginkább örömtelenségérzésnek fordíthatjuk, azonban nem csupán ennyiről van szó.
    Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita
    Már évekkel ezelőtt tapasztaltam magamon, hogy rettenetesen stresszes vagyok, a mindennapjaim nagy részén nagányosnak érzem magam, van, hogy még társaságban is, ha nem a megfelelő emberek vesznek körül. Mozgássérültként születtem...
    Budai Endokrinközpont - Dr. Bérczy Judit, endokrinológus
    A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára.
    Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó
    Tisztelt Doktor Nő! 26 eves vagyok megvan mindenem parkapcsolat, jo kereset, auto stb stb es meg is mindig bagyadt lehangolt faradt vagyok. Parkapcsolatomra is kihat ugy erzem. Edesanyam fel eve meghalt amit mar feldolgoztam de meg is nincs bennem...
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    A téli depresszió egy szezonális depresszió, a sötét, téli hónapokban jelentkezik, ősszel kezdődik és tavasszal véget ér.
    Moody
    „Szerintem csak túldramatizálod...” „Próbáld meg a dolgok jó oldalát nézni!” (és az abszolút kedvencem) „Ne legyél már ennyire negatív!” Ismerős mondatok?
    Moody
    Volt egy csoporttársam az egyetemen, aki figyelemfelkeltés gyanánt kitalálta, hogy idegösszeroppanása van. Tünetei ugyan nem voltak, de naponta többször is beszélt az „idegösszeropiról” (amit, ha végképp a középpontba akart kerülni, „idegösszeropimopinak” hívott, jófejségből (ha valahol, hát itt igazán indokolt lenne az idézőjel használata…). Csodák csodájára, sikerült kikecmeregnie belőle (…), viszont azóta is előszeretettel dobálózik olyan mondatokkal, hogy „már megint depressziós vagyok!”
    Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra
    Tisztelt Doktor Nő/Úr! 22 éves vagyok az életem igen üres, nincs és nem is volt még soha sem párkapcsolatom, munkám sincs így anyagi körülményeim sem kielégítők, sem sikereim az életben emiatt tele vagyok szorongással...
   • Hirdetések
   • Médiatár
   • Hirdetés
   • Vény nélküli gyógyszerek