Légzőszervi betegség téma

COPD: maradjunk mozgásban a járvány idején is!

Tüdőközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gyermektüdőgyógyász - 2020-03-18 11:04
A krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenvedők esetében fokozott óvatosság indokolt, hiszen alapbetegségük miatt a koronavírus járvány rizikócsoportjaiba tartoznak.
Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.
Nemcsak a csontok és az izmok egészségét védi a D-vitamin pótlás, hanem óv az akut légzőszervi gyulladásoktól, köztük a náthától és az influenzától is - derítették ki a Londoni Queen Mary Egyetem kutatói egy nagyszabású tanulmányban.

Légzőszervi betegek rehabilitációja

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász - 2016-10-06 18:41
A légzőszervi rehabilitáció segítségével a kórházi kezelések száma és ideje csökkenthető. Az egyénekre szabott gyakorlatok segítségével enyhíthetjük a nehézlégzést, javíthatjuk a terhelhetőséget és így az életminőséget.
Az OECD (Gazdasági Együttműködés és Fejlesztés Szervezet) nemrég közzétett statisztikája szerint a világon Magyarország foglalja el a második helyezést a légszennyezettség okozta halálozás dobogóján: Kína után hazánkban tulajdonítható legnagyobb arányban a szennyezett levegőnek a szívbetegségek, agyvérzés, tüdőrák vagy hörghurut általi elhalálozás.
Magyarországon mintegy 600 ezer embert érintenek, így népbetegségnek számítanak az idült légzőszervi panaszok - mondta el szombat reggel az M1 aktuális csatorna műsorában az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet főigazgatója.

Tegyünk a 6 legveszélyesebb rizikófaktor ellen!

Oxygen Medical - Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus - 2014-05-16 14:37
A WHO nemrégiben megnevezte azokat a rizikófaktorokat, amelyek a négy legelterjedtebb krónikus betegség hátterében állhatnak. Dr. Marton Anna, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológus, diabetológusa az egyén felelősségére hívta fel a figyelmet.

Légzőszervi betegségek: Miért jó a sós levegő?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-12-22 07:38
A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.
„Adataink szerint a D-vitamin szintek, és az asztmás jellegű légzés, mely számos légzési megbetegedés tünete lehet, összefügg a légzőrendszeri fertőzésekkel” nyilatkozta Carlos Camargo, aki a Massachusetts General Hospital-ban dolgozó vezető kutató.

A légszennyezéstől gyakoribb a halál

Független Hírügynökség - 2008-04-15 09:34
Birminghami tudósok megállapítása szerint, a közlekedési kipufogógázok és más légköri szennyező anyagok miatt, Angliában évente 4 ezer ember hal meg tüdőgyulladásban.

Tortyog a kisfiam

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2011-03-17 20:48
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a két hetes kisfiam már lassan több mint egy hete tortyogva veszi a levegőt. Próbáltok orrszívóval leszívni, de nem használt. Próbáltuk a Nasivin orrsprayt is, az valamennyit használ,

Röntgenvizsgálat eredménye

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2011-03-03 07:41
Tisztelt Doktornő/ Úr! 2009 ben gyomodaganattal műtöttek, eltávolitották a teljes gyomrot, lépet, hasnyálmirigy, epe vakbél.mütét volt. Azóta az állapotom kielégitőnek mondható minden eredményem negatív. Tegnap voltam kontrolvizsgálaton és a rönge

Krákogás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2011-01-26 03:15
Eddig még soha nem tapasztaltam ilyenszerű krákogást magamom megfázás esetén. Az egész úgy kezdődött, hogy fájt a torkom, vagyis a nyelvcsapom és az az feletti rész. Ittam rá gyógynövényteát és bevettem egy Ospent 1000-t. Délben fájt a fejem, homlokt

Bronchitis kisgyereknél

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2010-10-05 13:48
Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 4, 5 éves. 1 éves kora óta igen gyakran obstruktív bronchitise van. 2-szer már kórházban is voltunk. Allergia vizsgálata negatív volt. Próbálkoztunk már homeopátiától elkezdve immunerősítésig (Orthomol immun junior)

Bizonytalanság

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika - 2010-03-17 19:47
Kedves Doktornő! Kislányom 2, 5 éves lesz május 4-én. Lassan 3 hete folyamatosan folyik az orra. Mikor már "csak" szörcsögött elkezdett köhögni, ekkor a doktor nénink köptetőt javasolt, amitől megint elindult a váladék az orrából. Eleint

Bogyót köhög fel

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-02-02 08:01
Tavaly januárban elvittük gyermek pulmonológiára a hosszan tartó hasmenés miatt. Vért vettek tőle megnézték lisztérzékeny-e, de negatív volt. Kliont kapott a hasmenésre és az elmúlt. Legközelebb tavaly szeptemberben vittük el pulmonológiára, a gégész

Kedves Dr. Nő!

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-12-14 21:31
Ismét a véleményét és mielöbbi válaszát kérném mert számomra nagyon fontos a válasz. A kisfiammal azóta voltunk 1 hétig kórházban és azt mondták hogy hörgőgyulladása van. A korházi zárón ez áll diagnozis alatt: Tracheobronchitis ; Pharyngitis acuta;

Tüdőbetegség-bizonytalanság

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-10-22 15:29
Tisztelt Doktor Úr! Remélem levelemmel nem zavarom és lesz ideje válaszolni rá. A probléma tulajdonképpen nem is engem érint, hanem a párom. Ő egy 30 éves férfi. Kb három éve jelentkezett először, a párom orrfolyása, orrdugulása. Egyre rosszabbodott