• KÖTEGES GÓCÁRNYÉK

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr/nő! COPD beteg vagyok, 3 hónapja rtg en találtak a jobb hilus mellett kis köteges gócárnyékot. Most ismét röntgeneztek, ugyan az a lelet. Ct re küldtek, de jan 20 ra kaptam időpontot. kérem magyarázza el hogy ez mit jelent, esetleg daganat? És még az is volt a leletben hogy a jobb rekesz lapos. Ezt sem értem. Válaszát előre is köszönöm. Üdv: Gyöngyi

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A köteges gócárnyék a tüdő állományában kialakult kötőszövetes elváltozás. Pontosabb megítélése, esetleges helyi ok kizárása miatt valóban CT szükséges. Egy mellkas röntgen alapján sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet a daganatokat. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket, alkohol- és dohányzási tilalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 17., 12:41; Megválaszolva: 2011. december 20., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés