Téma: Kutya

Kutyával fürdés - Milyen veszélyei vannak?

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus - 2013.08.12. 02:51
Milyen betegségnek vagyunk kitéve, ha 10 négyzetméteres medencénkben együtt fürdünk a kutyánkkal? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Toxocariasis

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2021.09.17. 22:07
Élősködő
A toxocariasis fertőzés veszélyének leginkább a házi kedvenc játszótársai, tehát a gyermekek vannak kitéve.

Szívférgességet terjesztenek a szúnyogok

Több mint TestŐr - 2017.07.27. 17:22
Mindenki megnyugtatására a szívférgességet ember nem kaphatja el, sőt a cicákra sem veszélyes ez a kór. A kutyák viszont, ha nincsenek kezelve, belehalnak a fertőzésbe. Mivel a szívférgességet szúnyogok terjesztik, így...

Házi kedvencek által terjesztett betegségek

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus - 2017.06.18. 17:25
Az állatoktól - kutyáktól, macskáktól, más házikedvencektől vagy vadon élő állatoktól - elkapható fertőző betegségek száma száz felett van.

Kutyaürülék - veszélyes hulladék vagy sem?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013.06.04. 20:11
Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni.
Egészségesebbek azok a gyerekek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben kutya van, mint azok, akik ebmentesen cseperednek fel: kevesebb légúti betegség támadja meg őket - állítják finn orvosok.

Csodakutyák a sérült gyermekekért

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012.06.25. 13:17
Több mint száz 5 és 9 év közötti értelmileg akadályozott, testi- és érzékszervi fogyatékos, halmozottan sérült, sajátos nevelési igényű gyermek részesült állatasszisztált élményterápiás fejlesztésben az idei tanévben a...
A tüdőrák korai szakaszának kimutatására képeznek ki kutyákat egy gyömrői családi házban. Ha a módszer nálunk is elfogadottá válik, úgy évente akár több száz életet is meg lehetne menteni ezzel a kifinomult szimatra...
Fokozott figyelemre szólított fel az állatoknál jelentkező A/H1N1 influenzavírus-fertőzések esetében a kínai agrártárca, miután macskák után kutyáknál két esetben is megtalálták az új vírust.

A "cukorszintőrző" kutya

MTI - 2009.06.14. 15:14
Kutyákat képeznek ki Nagy-Britanniában arra, hogy figyelmeztessék diabéteszes gazdijukat, amikor utóbbiak vércukorszintje veszélyesen alacsony szintre esik.

Terhesség - kutya

Orvos valaszol - Ujpál Zsófia - 2009.11.24. 12:51
Tisztelt Cím! 6 hetes terhes vagyok. A mh-emen még nem szóltam, megvárom a 12. hetet. Viszont a mh-emre a főnököm befogadott egy kóbor kutyát, ami bent van az irodában. Azt szeretném megtudni, hogy a kutyától...