Krónikus köhögés téma

A köhögés lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020-03-29 17:36
A köhögés célja a légutak megtisztítása a váladéktól, irritáló anyagoktól, mikrobáktól, idegentestektől. A tünet mögött nem kizárólag légzőszervi betegségek húzódhatnak meg, az okok felderítése időnként igen komplikált.

A dohányos köhögést komolyan kell venni!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-11-19 15:03
A dohányosok gyakran nem veszik komolyan a köhögést és a légszomjat. Az állandó köhögés, köhécselés azonban már a krónikus tüdőbetegség figyelmeztető jele, ami sürgősen orvosi ellátást igényel.

Mit árul el a köhögés jellege?

WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-10-15 07:00
A köhögés a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a köhögés hosszabb ideig fennáll, az okát ki kell vizsgálni. Az okok meghatározásához az egyik legtöbb információt a köhögés jellemzőinek ismerete nyújtja.

Mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében?

Budai Allergiaközpont - Dr. Dózsa Izabella, tüdőgyógyász, allergológus - 2022-04-03 15:06
A légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. A panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek, dr. Dózsa Izabella, tüdőgyógyász segítségével ezért utánajártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.

Ezt okozhatja a dohányosok tartós köhögése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-01-30 11:36
Egy egyszerű megfázás nem okoz semmiféle maradandó károsodást. Ugyanez nem mondható el abban az esetben, ha valaki hosszabb ideje dohányzik és ez tartós köhögéssel társul.

5 betegség, ami elhúzódó köhögést okozhat

Fül-orr-gége Központ - Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus - 2020-10-12 05:21
A köhögés elősegíti a légutak öntisztulását, ám önmagában csak egy tünet. Ahhoz, hogy meg tudjuk szüntetni, a kiváltó okot kell felfedezni és kezelni.

Mikor forduljunk orvoshoz köhögésünkkel?

WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász - 2019-09-28 11:36
A köhögés a légúti védelem egyik része, jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, váladék, idegentest került, amelyet a köhögés megpróbál onnan eltávolítani. Akkor kóros, ha elhúzódik, kínzó, megkönnyebbülést nem okoz és fárasztó, nem enged aludni. Ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

Krónikus gyulladás is okozhat tartós köhögést

Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész - 2016-10-23 09:41
A melléküregek gyulladásának következtében jelentkezhet elhúzódó, száraz köhögés. A panaszok jellemzően éjszaka, fekvő helyzetben erősödnek. Milyen megoldások léteznek a probléma kezelésére?

Reflux? Emozul indokolt? Ethmoiditis okozthat kohogest?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2021-01-31 17:51
Tisztelt Doktor ur! Gyerekkorom ota van egy alap kohogesem. Voltam mar vele tobbszor orvosnal, volt, hogy antihisztamint irtak fel, volt, hogy antibiotikumot (mindenfele vizsgalat nelkul) , de tovabbra sem mult el soha. Nem olyan regen elmentem