Téma: Krónikus köhögés

Mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében?

Budai Allergiaközpont - Dr. Dózsa Izabella, tüdőgyógyász, allergológus - 2024.03.11. 10:30
Köhögés
A légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. A panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek, dr. Dózsa Izabella, tüdőgyógyász segítségével ezért utánajártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.

Mit árul el a köhögés jellege?

WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.03.08. 20:32
Köhögés
A köhögés a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a köhögés hosszabb ideig fennáll, akkor még enyhébb panaszok esetén is ki kell vizsgálni az okát. Az okok meghatározásához az...

A dohányos köhögést komolyan kell venni

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2023.11.30. 11:43
A dohányosok gyakran nem veszik komolyan a köhögést és a légszomjat. Az állandó köhögés, köhécselés azonban már a krónikus tüdőbetegség figyelmeztető jele, ami sürgősen orvosi ellátást igényel.

Mikor forduljunk orvoshoz köhögésünkkel?

WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász - 2023.01.18. 20:33
Krónikus köhögés
A köhögés a légúti védelem egyik része, jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, váladék, idegentest került, amelyet a köhögés megpróbál onnan eltávolítani. Akkor kóros, ha elhúzódik, kínzó, megkönnyebbülést nem okoz...

Ezt okozhatja a dohányosok tartós köhögése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021.01.30. 11:36
Egy egyszerű megfázás nem okoz semmiféle maradandó károsodást. Ugyanez nem mondható el abban az esetben, ha valaki hosszabb ideje dohányzik és ez tartós köhögéssel társul.

A köhögés lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020.03.29. 17:36
Köhögés
A köhögés célja a légutak megtisztítása a váladéktól, irritáló anyagoktól, mikrobáktól, idegentestektől. A tünet mögött nem kizárólag légzőszervi betegségek húzódhatnak meg, az okok felderítése időnként igen komplikált.

Krónikus orrmelléküreg-gyulladás is okozhat tartós köhögést

Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész - 2016.10.23. 09:41
A melléküregek gyulladásának következtében jelentkezhet elhúzódó, száraz köhögés. A panaszok jellemzően éjszaka, fekvő helyzetben erősödnek. Milyen megoldások léteznek a probléma kezelésére?

Reflux? Emozul indokolt? Ethmoiditis okozthat kohogest?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2021.01.31. 17:51
Tisztelt Doktor ur! Gyerekkorom ota van egy alap kohogesem. Voltam mar vele tobbszor orvosnal, volt, hogy antihisztamint irtak fel, volt, hogy antibiotikumot (mindenfele vizsgalat nelkul), de tovabbra sem mult el...