Koncentráció téma

A koncentrációzavar lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta - 2022-09-26 04:03
Koncentráció
A koncentrációnak, a figyelmi képességeknek a zavara egy tünet, nem egy betegség. Hátterében sokféle testi és lelki elváltozás állhat, ritkán jelentkezik önmagában. Rendszerint egyéb panaszokhoz társul, ami megkönnyíti a háttérben húzódó betegség diagnosztizálását.

E-cigaretta: újabb rákkockázat

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2019-07-02 17:03
Az e-cigaretták jelentős mennyiségű veszélyes gázokat juttatnak a tüdőbe - állapították meg a Nevada Egyetem Desert Research Intézetének tudósai. Az e-cigaretta-felhasználók légzését közvetlenül a gőzölés előtt és után is vizsgálták, és arra a megállapításra jutottak, hogy a használattal egy bizonyos rákkeltő anyag koncentrációja jelentősen megnőtt.

Kialvatlanság és koncentrációhiány? Így segíthet a menedzserkardiológia

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus - 2018-01-22 07:38
Nem csak az olyan egyértelmű jelzés, mint a mellkasi szorítás figyelmeztethet a szív-érrendszer zavaraira. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa a menedzser életmódot folytató nők és férfiak gyanút keltő tüneteire hívta fel a figyelmet.

Ginkgo biloba és a memória

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2017-10-27 16:04
A ginkgo biloba (vagy páfrányfenyő) valójában egy élő kövület. Előbb jelent meg a Földön, mint a dinoszauruszok, szívós és hosszú életű növény. A modern orvostudomány több kedvező élettani hatását is számontartja, illetve vizsgálja. A következőkben ezeket tekintjük át.
Az az igazság, hogy engem őszintén, egyáltalán nem érdekel a munkám. Untat. Minden az irodában eltöltött percet elvesztegetett időként élek meg. Már a reggeli készülődés közben szétstresszelem magam azon, hogy egy újabb nap fog elmenni az életemből, haszontalanul.

Így úszhatja meg a téli sportbaleseteket!

Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Dobos Márta, ortopédus - 2016-12-06 17:10
Síelés, korcsolyázás, snowboardozás, sőt szánkózás közben is érhetnek balesetek, különösen, ha felkészülés nélkül érkezünk a pályákra. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A hiperaktivitás gyógyszeres kezelése

WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor, családorvos - 2013-12-09 16:18
A hiperaktivitás kezelésére ma Magyarországon mindössze egyetlen készítmény áll rendelkezésre normál intellektusú gyermek esetében, azonban a gyógyszerrel kapcsolatban érvek és ellenérvek mind a mai napig heves viták tárgyát képezik.

Összpontosítás - Próbálja ki magát!

sportpszicho.blog.hu - 2012-09-10 13:11
A sportpszichológusok különbséget tesznek az összpontosítás és a koncentráció között. A koncentráció az átfogó megfogalmazás, az összpontosítás pedig a pontos. A koncentráció egy hosszabb távú tevékenység, míg az összpontosítás jóval rövidebb.

Összpontosítás, koncentráció: ugyanazok?

sportpszicho.blog.hu - 2012-09-09 13:11
A koncentráció az átfogó megfogalmazás, az összpontosítás pedig a pontos. A koncentráció egy hosszabb távú tevékenység, míg az összpontosítás jóval rövidebb. A koncentráció a céltábla, az összpontosítás pedig a céltábla közepe.
A növekedési hormont felszabadító hormonnal (GHRH) való kezelés javítja a memóriát és a koncentrálást egészséges felnőtteknél és azoknál is, akiknél már jelentkeztek a szellemi hanyatlás első jelei - közölték amerikai kutatók az Archives of Neurology című szakfolyóiratban.

Az idősebbek figyelmét több minden megzavarhatja

Független Hírügynökség - 2008-11-26 15:40
Az idősebbek szellemi tevékenység közben nehezebben tudják kiszűrni a környezet zavaró tényezőit. Ezért tudnak az évek múlásával egyre nehezebben koncentrálni, állapította meg egy kanadai tanulmány műszeres vizsgálattal.

Koncentrációs nehézség

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-12 22:07
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néha kifejezetten nehezemre esik a koncentráció: Legtöbbször csak felületesen olvasom el a szövegeket, mintha félálomban lennék és néha többször újra kell olvasnom a szakaszokat, hogy felfogjam. Ez nem csak olvasás közben